Primarul din Pietrari simte și trăiește românește!

Experienta inedita, in varf de munte, pentru un grup de prieteni ai primarului comunei Pietrari, Cornel Coman! more | mai mult »

Cornel Coman, candidatul ACL la șefia Consiliul Judetean Dambovita în 2016 ?!

Cornel Coman, vicepresedinte PNL Dambovita, ar putea reprezenta o solutie viabila in lupta pentru presedintia CJD, in 2016, impotriva actualului presedinte, Adrian Tutuianu. more | mai mult »

Acuzatii grave pe situl Dâmbovita News : PREȘEDINTELE PSD RÂU ALB ȘI FIICA SA, OFIȚER DE POLIȚIE, SPECIALIȘTI ÎN FRAUDĂ CU FONDURI EUROPENE!

au obținut în mod ilegal peste 20 000 de euro din fondurile europene, destinate instalării tinerilor fermieri din mediul rural. more | mai mult »

Elevii din Pietrari de Dâmboviţa învaţă în frig, într-o şcoală nouă, dar neîncălzită

Au o şcoală nouă, construită cu bani europeni, dar învaţă într-una veche. Este povestea unor elevi din judeţul Dâmboviţa, care au ghinionul de a nu fi pe lista de priorităţi a autorităţilor locale. more | mai mult »

SCANDAL AMOROS la Şcoala Râu Alb! “Directoarea se iubeşte cu primarul!”

Telenovela amoroasa la scoala generala din Rau Alb! Fostul director o acuza pe actuala directoare ca ar fi prea apropiata de primarul comunei si din cauza lor ar fi fost fortat sa-si dea demisia. more | mai mult »

Sustinere la TV pentru primarul Cornel Coman de la Pietrari. Se apropie alegerile

Aflat la cel de-al doilea mandat, primarul Cornel Coman, edilul comunei Pietrari, are până în prezent o serie de realizări care scot în evidenţă calităţile acestuia de manager. more | mai mult »

 
318x425

Legenda comorii haiducului Radu Anghel ascunse într-o peşteră din Dâmboviţa

Legenda lui Radu lui Anghel, unul dintre cei mai faimoşi haiduci, dăinuie încă în comuna Bărbuleţu, acolo unde se presupune că este ascunsă o comoară într-o peşteră din satul Cetăţea. Se spune că Radu lua de la bogaţi şi dădea la săraci, însă, istoricii cred altceva.

Se spune că Dealul Cetăţea, de la Bărbuleţu, ascunde grota unde fugea haiducul din calea poterei. De pe Valea Bărbuleţului, urmând traseul marcat cu triunghi roşu, poţi ajunge până pe Vârful Bucşa, din Masivul Leaota. Legenda spune că în vârful acestui deal, într-o zonă greu accesibilă, Radu lui Anghel se ascundea ori de câte ori era căutat de poteră şi că de multe ori şi-ar fi îngropat acolo comorile. Bătrânii satului cred cu tărie că ascunzătoarea ar fi fost dotată cu pat, sobă din piatră şi măsuţă, fiindcă Radu lui Anghel poposea uneori luni de zile aici, până ce potera îi pierdea urma. Intrarea în ascunzătoare, însă, s-a astupat odată cu trecerea timpului.

Daca la Bărbulețu si Râu Alb este recolta record de prune, vecinii nostri din Voinesti au avut mai putin noroc. Seceta a redus dramatic recolta de mere

VIDEO – Seceta a lăsat România fără mere: producţia e de trei ori mai mică faţă de anul trecut. Vara
lunga si dogoritoare are urmari din ce in ce mai neplacute. Anul acesta, vom avea mere mai scumpe, si mai putine. Seceta a facut ravagii, in livezile din intreaga tara. Pomii s-au uscat, iar recolta, dupa cum spun agricultorii, este de trei ori mai mica fata de ce se asteptau. Doar cei care au investit in
irigatii au mai salvat din fructe.

Dan, pomicultor: “Din cauza lipsei de apa, s-a uscat, uitati-va la pom… pom de toata isprava. Crengi curgatoare, astea trebuiau sa fie pline!”

Aceasta familie din Voinesti are aproape un hectar de livada numai cumeri. In alti ani, oamenii culegeau toamna si 15 tone. Acum abia daca vor aduna cinci.

Mioara, pomicultor: “Am venit cu copiii, am dat cu sapa sa curga apa, dar sareau scantei. Pentru ca dadeai in piatra”

11953102_1137804516247017_3904609714514372742_n

Recolta exceptionala de prune anul acesta pe valea Râului Alb.

Imagini de la Barbuletu .

sursa foto :  Gabriel Iacobescu

11949469_819756251476958_839157269182169491_n

A aparut Gazeta de Voinesti nr. 77

Gazeta-de-Voinesti-nr.-77

627x099

Anul asta s-au facut prune multe si foarte dulci, din cauza soarelui si calduri din varai

Va fi o ţuică de foarte bună calitate şi toţi care o vor bea vor uita de supărări.