coman

VIDEO. Merg la şcoală cu o dubă de marfă , o căruţă sau chiar pe jos peste şapte kilometri, elevii din Pietrari

Deşi pare incredibil, aproape 100 de copii, din două sate ale comunei Pietrari trebuie să îndure acest chin pentru că spun profestorii , edilul localităţii a preferat să plătească telefoanele angajaţilor de la primărie, în loc să achite reparaţia mijlocului de transport.

Deşi au trecut şase luni de când microbuzul şcolar din localitatea dâmboviţeană Pietrari s-a defectat, autorităţile locale nu au făcut decât să se plângă , aşa cum susţine primarul localităţii , că nu are bani să plătească reparaţiile autovehicolului, în condiţiile în care, spun profesorii , edilul a preferat să achite facturile de telefonie ale angajaţilor . In aceste condiţii , elevii din satele Şipot şi Valea au fost nevoiţi să vină fie pe jos fie cu o dubă de marfă sau chiar şi cu o căruţă de la mai bine de şapte kilometri. In fiecare dimineaţă, micuţii se trezesc cu noaptea-n cap şi pleacă la şcoală înghesuiţi pe o banchetă unde nu ar putea încăpea decât patru persoane. Cu toate acestea, părinţii preferă acest mijloc de transport pus la dispoziţie de un consilier local decât să -şi lase copii să meargă pe jos prin frig .Odată cu rectificarea bugetară , edilul a transmis conducerii şcolii că va achita reparaţiile microbuzului şi in cel mai scurt timp transportul elevilor se va relua.

VIDEO. Merg la şcoală cu o dubă de marfă , o căruţă sau chiar pe jos peste şapte kilometri, elevii din Pietrari

Şase luni de calvar pentru elevii din Pietrari

Aproape o sută de copii din satele Şipot şi Valea sunt nevoiţi să parcurgă zilnic fie pe jos, fie cu o dubă de marfă sau chiar şi cu căruţa mai mult de şapte kilometri pentru a ajunge la şcoală ❚ Deşi maşina s-a defectat încă de anul şcolar trecut, primarul comunei a susţinut că nu are bani de reparaţii, iar între timp, microbuzul a înţepenit în service, pentru că administraţia nu avea bani să-l achite şi ridice ❚ Orice scuză a administraţiei se loveşte însă de acuzaţiile cadrelor didactice şi ale părinţilor, revoltaţi de chinul copiilor aflaţi mai mult pe drumuri decât la şcoală sau acasă

61586369

VIDEO! Elevii din Valea, Pietrari, sunt duși la școală cu… CĂRUȚA! “Mi se rupe inima de ei!”

61586369
E lung si greu drumul spre scoala pentru copiii dintr-un sat din Pietrari.
Cei mici se ingramadesc in caruta unui satean care, sufletist, s-a oferit sa-i duca la cursuri cale de 7 kilometri, altfel n-ar mai ajunge.

Microbuzul scolar e stricat de o jumatate de an, iar primarul sustine ca nu are bani sa il repare. Copiii ajung la scoala rebegiti de frig si multi dintre ei s-au imbolnavit.

14973515313_c48dc3ea14_z

FOTO VIDEO În Pietrari şcoala e pe ultimul loc. Cornel Coman, acuzat: “A transformat comuna în societatea lui comercială”

Microbuzul şcolar, care este destinat transportului elevilor din comuna Pietrari, este de aproape o jumătate de an în service, pentru reparaţii capitale. Părinţii spun că primarul comunei, Cornel Coman, nu a mişcat un deget pentru a remedia situaţia, iar acum, elevii sunt nevoiţi să caute alternative pentru a ajunge la şcoala care se află la 7 kilometri distanţă.

Merg la şcoală cu o dubă de marfă, o căruţă sau chiar pe jos, mai bine de şapte kilometri. Se întâmplă în comuna dâmboviăeană Pietrari pentru că microbuzul şcolar este stricat de mai bine şase luni. Deşi pare incredibil, aproape 100 de copii, din două sate ale commune Pietrari trebuie să îndure acest chin pentru că, spun profestorii, edilul localităţii a preferat să plătească telefoanele angajaţilor de la primărie, în loc să achite reparaţia mijlocului de transport.

Părinţi revoltaţi

“Se întâmplă de până să se termine şcoala. Avea maşina stricată şi n-a mai reparat-o nici în vacanţă, nici acum. Ne rugăm de un vecin al nostru să ne ducă copiii la şcoală. Mai mare ruşinea. Mai se supără şi el, na, să duci maşina pe drumu ăsta. Dar ne rugăm de el, ce să facem”, spune bunica unui elev de clasa a II-a.

10423286_917718368257671_7881358411460425499_n

Colors of Barbuleţu

sursa  foto :   Barbuletu/ Dambovita /Ro._ “Marian-Cercel”.

coman

DE RÂS! Vezi cum îşi motivează primarul din Pietrari cererea de a fi schimbat viceprimarul!

coman

Primarul comunei Pietrari, judeţul Dâmboviţa – Cornel Coman vrea alt viceprimar!  Până aici, nimic de obiectat. Ăsta este jocul democraţiei.

Dacă nu mai poţi lucra cu un om, ceri Consiliului Local să desemneze altul. De râs este însă modul în care alesul de la Pietrari a găsit de cuviinţă să-şi explice solicitarea. Citind expunerea de motive la
proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţia de viceprimar al comunei Pietrari a domnului Neacşu Gheorghe, te umflă râsul.

My beautiful picture

Chiar, sunt incompatibili? Cică Mănescu ar face şi pe profesorul după ora 14.00, pe la Pietrari

E campanie electorală, iar loviturile sunt mai multe faţă de alte perioade. De la o vreme, observ că tinerii numiţi de PSD pe funcţii în structurile sportive locale sunt luaţi la mărunţit. Uneori pe bună dreptate, alteori nu, cert e că se plesneşte binişor în Claudiu Mănescu şi Bogdan Manole. Nici noi nu i-am ocolit atunci când a fost cazul, pentru că fac greşeli. Sunt nerodaţi pentru asemenea funcţii, nu au nici experienţă şi nici potenţă, în schimb nici nu sunt aşa de nepricepuţi pe cât îi fac unii.

IMG_3846

Spre exemplu, am citit undeva că şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa ar fi bănuit de incompatibilitate. Cică Mănescu ar face şi pe profesorul după ora 14.00, pe la Pietrari. Chiar merită solicitat un răspuns din partea Agenţiei Naţionale de Integritate, însă sesizările ar trebui extinse.

My beautiful picture

Primarul Pietrariului, propune schimbarea viceprimarului Neacșu, fugit de la PNL, la PSD

IMG_4086

Cornel Coman, primarul comunei Pietrari, va supune, joi, 23 octombrie, consiliului local propunerea de înlocuire a viceprimarului Neacșu Gheorghe (FOTO). Aceștia păreau să se înțeleagă bine în trecut, dar Neacșu tocmai a părăsit PNL, pentru a trece în barca puterii, la PSD, devenind astfel adversari. Coman a transmis consilierilor o expunere de motive în care cere înlocuirea pe motiv de neîndeplinire a obligațiilor pe care le-a avut viceprimarul și un limbaj neadecvat pentru această funcție. Conform legii, primarul are dreptul de a cere înlocuirea viceprimarului.

DREPTUL LA REPLICĂ AL ”VOINICULUI” DE LA RÂU ALB…

prodan

În urmă cu câteva zile, v-am prezentat situația inacceptabilă existentă la școala din comuna Râu Alb, o unitate de învățământ în care se acceptau copii transferați fictiv, iar deciziile care țin de activitatea instituției nu se luau în mod profesionist.

ATAC DUR LA ADRESA VICEPRIMARULUI DIN PIETRARI: ”ERA TOATĂ ZIUA CU CAPRELE!”

Rândul celor care au ales să treacă la PSD  a fost „îngroșat” și de către viceprimarul comunei Pietrari, Gheorghe Neacșu, care a plecat din PNL împreună cu directorul școlii din localitate.

Cu privire la Neacșu existau suspiciuni de trădare încă de dinaintea alegerilor europarlamentare, însă faptul că acesta a ales să treacă în tabăra lui Țuțuianu întărește aceste suspiciuni.