Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

ALTERNATIVĂ Pomicultorii din Voineşti transformă merele în suc GALERIE FOTO

O idee excelenta. Oportunitate si pentru pomicultorii din Barbuletu, Râu Albs i Pietrari

Ideea le-a venit după ce au constatat că merele lor se vând din ce în ce mai greu şi la preţuri derizorii. Românii văd pe multe etichete titulatura de “suc natural”, dar în realitate recipientul este plin de coloranţi şi aditivi. Nu aşa se întâmplă la Voienşti, unde “Frumosul de Voineşti” se transformă într-o “licoare” sănătoasă şi  gustoasă.

După ce ani la rând, pomicultorii dâmboviţeni s-au confruntat cu lipsa vânzărilor sau cu preţuri foarte mici, din ce in ce mai mulţi au găsit o alternativă. Merele industriale dar şi cele destinate consumului sunt transformate în suc natural, astfel că acestea nu mai ajung să fie făcute ţuică sau aruncate. Oamenii spun că deşi anul acesta producţia de mere a fost de doar 40% din cea de anul trecut, vor recupera investiţiile din anul de productie 2010-2011 cu ajutorul sucului.

Alternativă la ţuică

“Este o alternativă excelentă pentru a procesa merele de industrie şi nu numai. Eu unul procesez aproape toate merele pentru sucul de mere are o desfacere mult mai bună şi se obţin preţuri oferite de angrosişti în zonă. Acum doi ani când a fost supraproducţie, foarte multe mere au fost aruncate chiar şi la gârlă”, ne-a spus Ion Oprea, preşedintele Asociaţei Pomicultorilor din Dâmboviţa.

Cei mai mulţi dintre pomicultroii de pe Valea Dâmboviţei vând mere dar ţi sucuri naturale în pieţele din Bucureşti. Merele se vand cu preţuri între 1 leu şi 3 lei kilogramul,  iar sucul cu 5-6 lei litrul.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Ion Oprea este, de altfel, primul pomicultor care a venit cu această idee care i-ar putea scoate la liman pe cei care pierd anul zeci de tone de mere. Are un spaţiu închiriat în Bucureşti şi de fiecare dată se duce cu instalaţia de făcut suc după el. Clientul poate astfel să vadă cum se prepară “licoarea magică”. “Eu am fost anul trecut la un târg în Germania şi am văzut această instaţie, pe care am adus-o în zonă. Le-am spus tuturor de ea şi deja suntem câţiva pomicultori care avem astfel de instalaţii. Pentru cosumatori este sănătate curată. Sucul are numai zeamă de măr, fără conservanţi, fără absolut nimic. Cumpărătorii au început să caute sucul de mere. Eu vând în Bucureşti şi se face coadă de 20-30 de persoane”, mai spus Oprea.

În urmatorii ani, spun reprezentanţii pomicultorilor, vor fi din ce in ce mai multe persoane care îşi vor achiziţiona astfel de instalaţii. “Exploatarea mărului merge bine. Chiar şi merele căzute pe jos sunt valorificate la un preţ foarte bun. Eu am vrut să mă apuc de făcut suc mai de mult. Cam prin 1990 am avut această idee, dar era prea scump de pus în practică. Am văzut o instalaţie asemănătoare la un prieten de-al meu din Austria şi am zis că aş putea să fac şi eu la fel. Acum iată că am reuşit şi sunt tare mulţumit”, spune Mihai Popa, un al pomicultor.

În România nu exista aşa ceva până acum. Cu toţii am încercat sucurile de mere din comerţ şi am văzut că sunt apă chioară. De ce să nu bea şi românul nostru ceva de calitate? Vânzarea merelor mergea foarte prost, aşa că ne-am apucat de suc. Este rentabilă noua noastră activitate, dar este şi destul de grea. Trebuie să stai tot timpul cu mâinile în apă, pentru că trebuie să speli merele. ”, spune şi domnul Neagu.

La Voineşti se construieşte cea mai mare fabrică de sucuri din România

Primăria Voineşti a semnat, anul trecut, contractul de concesionare a patru hectare de teren către o firmă din Bucureşti, care va construi în renumitul bazin pomicol de pe Valea Dâmboviţei cea mai mare fabrică de sucuri naturale din România. Unitatea va prelucra zilnic peste 500 de tone de fructe. Investiţia se ridică la 16,5 milioane de euro.

Totodată, se va construi şi dota la standarde internaţionale şi un depozit frigorific cu climă controlată, care va prelua un volum de 5000 tone de mere anual. Fabrica de sucuri naturale din fructe va absorbi şi o parte  forţei de muncă existente în zonă. Pentru început urmează să fie angajaţi circa 60 de oameni.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: