Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Apelul disperat al unei profesoare: Conducerea Școlii Râu Alb “omoară” instituția și educația copiilor

profesor-rau-alb-600x400

Intr-o tara in care guvernul refuza sa respecte prevederile legale si sa acorde 6% din PIB educatiei, obiectivul factorilor decidenti din sistem este acela de a face economie cu orice chip NU CALITATE, NU PERFORMANTA.  Si pentru a fi indeplinit obiectivul machiavelic (economie cu orice chip), de aproape 10 ani, sunt numiti in functii de conducere in “interesul invatamantului” inspectori si directori pe criterii politice, executanti umili care, din dorinta de a nu supara seful, nu tin cont de elevi ci de ordinele primate.  In mediul urban elevii invata in clase supraaglomerate de 29-30 elevi. In mediul rural regasim aceleasi clase numeroase de 22-25 elevi, dar nu elevii aceleiasi clase, ci elevi din clase diferite, a V-a cu a VI-a, a VII-a cu a VIII-a sau alte cuplaje aberante greu de imaginat si imposibil de gestionat in procesul instructiv-educativ.

Legea educatiei prevede functionarea claselor in regim simultan dar cu siguranta cei care au elaborat aceasta lege nu au lucrat niciodata intr-o clasa de elevi. Va rog, pentru o clipa, imaginati-va cum, in 50 de minute trebuie sa evaluez, sa captez atentia si sa predau pentru 22 de elevi, 11 de clasa a V-a si 11 de clasa a VI-a. Prima tema: Pamantul – corp cosmic/Europa – pozitie geografica, limite, tarmuri. Personal, momentul de care ma tem cel mai tare este cel al feed-back-ului. Elevii pot da raspunsuri de genul “Europa este o planeta” si nu ei sunt de vina si poate nici eu ci sistemul care, pentru a face economie i-a obligat pe acesti copii sa asculte explicatii legate de doua teme diferite.

De luni acest scenariu va deveni realitate in Scoala Rau Alb pentru ca in urma unui transfer pe care directorul l-a aprobat fara a consulta Consiliul de Administratie efectivele la clasa au ramas sub numarul minim de 12 elevi.  ISJ Dambovita a ridicat din umeri desi elevii puteau fi salvati potrivit articolului 63, alinatul 3 din Legea Educatiei Nationale. În situaţii excepţionale, formaţiunile de preşcolari din grupa mare sau de elevi pot funcţiona sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări corespunzătoare, ţinând seama de încadrarea în costul standard per elev şi în numărul maxim de posturi aprobat pentru învăţământul preuniversitar la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti.  A fost invocat motivul neincadrarii in costul standard per elev,dar oare s-au gandit ca nu ne incadram pentru ca sistemul este subfinantat si pentru ca numirile politice le permit directorilor sa faca numeroase abuzuri, de la stabilirea sporului de conducere la valoarea maxima,  pana la realizarea de achizitii fara consultarea consiliului profesoral .

Ar fi pacat ca ignoranta politicienilor de acum sa distruga viitorul sutelor de elevi din mediul rural care din acest an scolar invata in sistem simultan la gimnaziu!!!!!

 

Prof Rodica Ghimpu

 

mai mult la :  Apelul disperat al unei profesoare: Conducerea Școlii Râu Alb “omoară” instituția și educația copiilor

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: