Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Barbuletu Doamne-fereste! Noul preot a venit la biserica insotit de jandarmi

„Vrem popă de la noi din sat”, strigau oamenii în faţa bisericii, formând un zid viu în faţa porţii pentru a nu-l lăsa pe preotul trimis de Arhiepiscopie să intre în lăcaşul sfânt.

Câteva bătrânele spuneau că îl vor slujitor al Domnului la ei în parohie pe Robert Ilinca, fiu al satului şi dascăl la biserică. Credincioşii mai ziceau că nu vor preot navetist şi că pe Robert îl cunosc de când era mic. „Îl dorim pe copilul ăsta al nostru din comună, dar a venit celălalt din Pietrari cu bani. Da, cu bani mulţi, cu traista de bani. Şi pe prostul nostru l-au dat la o parte. Nimeni nu intră aici. Să plece”, cerea, înverşunată, o localnică. Cei mai supăraţi erau membrii familiei Ilinca. Susţineau, deşi nu aveau probe în acest sens, că postul a fost cumpărat cu zeci de mii de euro. Spiritele s-au încins şi mai mult când Iulian Nichita Voicu, preotul trimis de Arhiepiscopie, a insistat să intre în biserică. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a opri furia dreptcredincioşilor de la Bărbuleţu. Consilierul Victor Drăghicescu de la Arhiepiscopia Târgovişte a declarat că mai-marii bisericii nu au nimic cu Robert Ilinca, numai că tânărul a obţinut un rezultat mai mic decât Iulian Nichita la examen şi nu aveau cum să treacă peste aceste reguli, iar protestul satului nu-i sperie. În cele din urmă, rudele dascălului şi susţinătorii lor au înţeles pe moment că nu cu forţa trebuie să intri în voia lui Dumnezeu. Au ameninţat însă că nu se vor da bătuţi şi vor încerca să scoată la iveală modul cum se împart parohiile în Dâmboviţa. Primarul comunei, Marian Alexe, ne-a declarat că spiritele s-au calmat, noul preot intrând în biserică şi ţinând slujba în linişte.

Scandal ca la uşa cortului, în curtea unei biserici din judeţul Dâmboviţa. Enoriaşii s-au strâns cu zecile înainte de începerea slujbei, nu pentru a se ruga, ci pentru a nu-l lăsa pe noul preot să intre în lăcaş. Asta pentru că, spun ei, părintele şi-ar fi cumpărat locul în parohie, în defavoarea unui tânăr din sat.

Nu a fost chip. De cum au aflat că noul preot care vine să oficieze liturghia, nu e cel pe care şi-l doreau ei, câţiva enoriaşi au uitat de cele sfinte şi au pus lacătul pe biserică. Timp de două ore, zeci de jandarmi şi poliţişti au încercat să-i înduplece pe oamenii să deschidă uşa.

Scandalul s-a mutat în stradă după ce jandarmii au tăiat lacătul de la uşa bisericii.

Oficialii arhiepiscopiei sunt însă de altă părere.

Chiar şi aşa, enoriaşii nu vor să renunţe la favoritul lor.’

 

Cu lacăte la poarta Bisericii. Aşa l-au întâmpinat enoriaşii din Bărbuleţu pe noul preot.  Motivul…

"Îl dorim pe copchilu’ ăsta al nostru din comună, dar a venit el cu banii, din Pietrari. Da, cu bani mulţi, cu traista de bani. Şi pe prostul nostru l-a dat la o parte. Nimeni nu intră aicişa. Să plece de aicişa", a declarat o localnică.

Spiritele s-au încins în momentul în care noul preot, împreuna cu reprezentanţii Arhiepiscopiei au încercat sa intre în lăcaşul de cult. Mai mulţi enoriaşi s-au prins de poartă şi au făcut un zid viu în faţa bisericii. Aşa că a fost nevoie de jandarmi.

"Am acţionat cu un echipaj acolo pentru aplanarea conflictului care s-a iscat între mai mulţi cetăţeni care au blocat accesul în biserica din localitate a unui preot şi a ceilalţi reprezentanti ai Arhiepiscopiei", a declarat Dominel Grigoraşcu, IJJ Dâmboviţa.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei, care au venit imediat în comună, spun că decizia de a aduce un preot din altă parte este justificată. Mai mult, protestul din sat nu-i sperie.

Nu e vorba de enoriaşi, e vorba de familia unui candidat care a avut media mai mică şi un examen absolut necesar pentru a candida la post nepromovat", a declarat Victor Drăghinescu, consilier Arhierpiscopia Târgovişte.

După aproape o oră, uşa Bisericii a fost deschisă iar preoţii au ţinut slujba. Enoriaşii spun însă că nu-l vor primi pe noul părinte în case şi vor bloca din nou Biserica.

 

 

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: