Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Biblioteca de la Barbuletu va primi carti noi despre cultura, obiceiurile si traditiile locale

Pana pe 23 aprilie, Centrul Judetean de Cultura va derula, in bibliotecile rurale din judet, Campania “Raftul de cultura Traditionala”, prin care se incearca stimularea locuitorilor de la sate sa se intoarca in biblioteci si sa consulte cartile de specialitate din care pot afla informatii despre istoricul localitatilor

Campania este destinata bibliotecilor din comunele dambovitene, acolo unde cartile noi nu prea ajung, cititorilor din mediul rural, elevilor si cadrelor didactice interesate de cultura traditionala, de trecutul satului, de obiceiurile si traditiile practicate si astazi in sat. “Noi vrem sa valorificam un fond de carte care exista in depozitul Consiliului Judetean si la Centrul de Creatie.

Sunt monografii, lucrari despre obiceiuri si traditii din judetul Dambovita, lucrari ale scriitorilor targovisteni, pe care noi vrem sa le valorificam, donandu-le bibliotecilor rurale din judet”, a declarat Mircea Nita, directorul Centrului Judetean de Cultura. Specialistii Centrului Judetean de Cultura au fost pana acum in bibliotecile din Dobra, Cornatelu si in localitatile de pe Valea Ialomitei, unde au gasit un public tanar interesat de cartile primite de biblioteca lor. Fiecare localitate din judet va primi, pana la incheierea campaniei, pe 23 aprilie, cand este sarbatorita Ziua Mondiala a Cartii si a Dreptului de Autor, cate 30 de volume pretioase din depozitul Centrului Judetean de Cultura, de la monografii, culegeri de folclor literar, si pana la studii etnografice.

cititi si :

 

Cultură din Bărbuletu are rădăcini străvechi, mărturie stau piesele de teatru si serbările care au avut loc la căminul cultural. Biblioteca a fost înfiintată în anul 1939 contribuind la dezvoltarea culturii în comunitate.

Enumerăm în cele ce urmează câtiva din oamenii din comuna Bărbuletu, care au rămas în amintirea locuitorilor asezării prin fapte deosebite, care au dus mai departe renumele localitătii din care provin:

 

  • Preotul Nicolae Vasilescu, paroh în localitate;
  • Maria Iacobescu, participant în 1910 la Expozitia de la Paris, unde a câstigat locul I cu costumul popular;
  • Nicolae Iacobescu, primar în perioada 1900-1918, a construit scoala din centrul satului, a făcut drumul de legătură între Valea Ialomitei si Valea Dâmbovitei de la Pietrosita – Runcu – Rau – Alb – Bărbuletu – Malu cu Flori.
  • Ion M. Teodorescu a construit Monumentul Eroilor din Bărbuletu în anul 1933,  a contribuit la înfiintarea Bibliotecii Comunale în anul 1935.
  • Profesor doctor academician Emilian Banu a contribuit la înfiintarea Universitătii Valahia din Târgoviste.

 

De asemenea, în Bărbuletu cultura se manifestă si prin viata sportivă; aici există o asociatie sportivă scolară înfiintată în 2006 si una comunală înfiintată în 2008 cu profil fotbal, handbal, tenis de masa, cu numele Vointa Bărbuletu.

De asemenea, în comunitatea noastră are o formatie de dansuri populare specifice zonei, care a participat la diferite concursuri atât în tara cat si în străinătate. 

Principalele lăcasuri de cultură din comunitate sunt scolile, biblioteca si căminele culturale.


Instituţii de cultură:

Biblioteca Comunala Bărbuletu

Contact:

Bibliotecar:  Iacobescu Aurora

Telefon: 0728903850

E-mail:iacobescu_aurora@yahoo.com
            bibliotecabarbuletu@yahoo.com

Program:

Marti – vineri: 9.00 – 17.00Joi: 9 – 12 (teren)Sâmbătă: 9.00 – 13.00

Caminul cultural Barbuletu

Contact:

Iacobescu Elena

Telefon: +40726342493

E-mail elena.iacobescu@yahoo.com

Program:

Luni – Vineri: 9.00 – 13.00


Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: