Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram „La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de „Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

„Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

Replica în favoarea primarului din Pietrari, Neacșu Gheorghe : CJ Dâmbovița „Primăria Pietrari are conturile blocate încă din luna mai 2016 și nu se poate angaja să întocmească proiecte europene”

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când More »

Marius Dumitrache de la Riposta pe Net : Minunați-vă! El este primarul din Dâmbovița care n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect

Îl cheamă Gheorghe Neacșu, este primarul comunei Pietrari și n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect pentru dezvoltarea comunității locale, pe care să-l depună pentru finanțare la sediul Ministerului More »

Jenant ! Răureni adusi la protest de catre PSD Rău Alb. Să sutina un guvern de borfași care îi va saraci și mai mult. Dacă asta ar mai fi posibil cumva

„PSD Rau Alb, Dambovita, sustine programul de guvernare, sustine dreptatea, sustine dreptul romanului! Sustinem VOTUL ROMANILOR.” sursa foto : Costinel Rizea a adăugat 24 de fotografii noi.     Similare More »

 

Breaking news! Unele comune de la Raul Alb ar putea fi desfintate

Jumătate din localităţile judeţului, în pericol de desfiinţare

Se urmăreşte astfel reducerea cheltuielilor administrative şi de personal.51 de comune, oraşele Fieni şi Răcari, dar şi municipiul Moreni riscă să-şi piardă statutul administrativ, urmare unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului României.

Iniţiativa aparţine senatorului Nicolae Dobra, care susţine că a găsit soluţia pentru scăderea cheltuielilor. Proiectul său poate fi un pilon de bază şi în procesul de regionalizare a ţării. Nicolae Dobra propune desfiinţarea comunelor care au sub 5000 de locuitori, trecerea la statutul de comună a oraşelor cu mai puţin de 10001 locuitori şi revenirea la forma administrativă oraş a tuturor municipiilor care nu au 50000 de locuitori.

Asta în condiţiile în care, în ultimii ani, în judeţ s-a dus o politică agresivă de fărâmiţare a unităţilor teritorial-administrative şi de reînfiinţare a unor comune, precum Râul Alb, Pietrari, Răscăieţi, Raciu, Vlădeni etc. Multe alte asemenea iniţiative nu s-au mai materializat, chiar dacă referenduumurile locale au fost pozitive. Parlamentul actual nu şi-a mai dat acceptul pentru reorganizare. Au căzut la acest test Serdanu, Scheiu, Româneşti.

Nici edilul de la Bărbuleţu nu este speriat. Marian Alexe spune că nu a fost de acord cu ruperea comunei în trei unităţi administrativ-teritoriale. „Dacă nu era fărâmiţată, nu mai stăteam acum cu mâna întinsă. Aveam mai mulţi bani la buget, puteam atrage fonduri europene”, crede Marian Alexe.

Jumătate din localităţile judeţului, în pericol de desfiinţare

Comentarii

Comentarii

3 Responses to Breaking news! Unele comune de la Raul Alb ar putea fi desfintate

 1. gigi spune:

  ah,ca bine face cu aceasta reorganizare,ca si asa asistam la unele comuni printre care si PIETRARI,unde mai mult de jumatate din angajati nu produc absolut nimic,angajati….asa…. dupa grade de rudenie!

 2. nelu tot din pietrari spune:

  DA !! Dar dl Cornel Coman primarul nostru , a inceput si lucrarile la garla, la Raul Alb ca sa nu mai dea apa in gospodariile satenilor. dansul a organizat lucarile la rau si amonte si aval ca sa nu mai fie indundatii.

  Locuitorii care aveau in fiecare primavara si vara casele si grajdurile de animale inundate ii multumesc si il vor vota tot timpul.

  A fost singurul primar care a facut ceva sa salveze casele oamenilor de furia apelor care se abat in fiecare an…

  De ce nu ziceti si asta
  sa fiti obiectivi

  Nelu , tot din Pietrari

 3. gigi spune:

  asa este dl.NELU,zici bine ca a fost singurul din doi ca…,ce sa mai vorbim, in comparatie cu fostul primar de carton” care chiar nimic nu a facut,este adevarat ca acesta a dat o noua imagine acestei minunate COMUNI,de aceea eu nu cred ca este meritul la toti cei care lucreaza in primarie,vina lui este aceea ca tolereaza foarte multi trantori care invart cateva acte si se plimba de colo ,colo fara a face nimic decat consum de bani din impozitele noastre.
  Gica,tot din Pietrari

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: