Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Caşcaval afumat şi tăietori de lemne la Pietrari

Târgovişte: Caşcaval afumat şi tăietori de lemne la Pietrari

 

Târgovişte: Caşcaval afumat şi tăietori de lemne la Pietrari

 

Edilii locali au pregătit, la prima ediţie a Zilelor Comunei Pietrari, un concurs al tăietorilor de lemne şi o sărbătoare a caşcavalului afumat. Invitaţia la manifestare a fost trâmbiţată cu goarna pe Valea Dâmboviţei.

 

Toată Valea Dâmboviţei răsună, de câteva zile, de goarnele care anunţă mare sărbătoare la Pietrari. Primarul însuşi, pe numele său Cornel Coman, a încălecat pe ATV, şi-a luat un sol şi a plecat în comuna vecină, Vulcana Băi, să ducă vestea despre petrecerea ce va să vină de Sfântul Ilie în localitatea cunoscută pentru merele sale, dar şi pentru ţuica dulceagă şi molcomă în care şi-au scurs aroma mere, pere sau prune.

Solia a fost primită de viceprimarul din Vulcana Băi, Filofteia Şerban, care s-a bucurat, alături de colegii săi, de micro-spectacolul oferit de componenţii ansamblului folcloric, veniţi în alaiul primarului.

Mâine, încă de dimineaţă, ceaunele vor da în clocot pentru a-i întâmpina pe oaspeţii veniţi de pretutindeni cu un bulz aburind cu caş afumat. Toţi producătorii din zonă sunt aşteptaţi să-şi expună produsele tradiţionale, dar şi dulciuri sau jucării într-un adevărat iarmaroc organizat la zi de sărbătoare.

Tot dimineaţă, va fi oficiată o slujbă şi va fi târnosită troiţa închinată ocrotitorului comunei Pietrari, Sfântul Ilie.

Se caută cel mai bun tăietor de lemne

Apoi, flăcăii din zonă îşi vor arăta măiestria în mânuirea toporului, a joagărului sau a drujbei, într-un concurs de tăiat lemne. Efortul le va fi răsplătit, indiferent de rezultat, cu câte un bulz sănătos.

De altfel, cu mic cu mare, toţi cei care au ascultat solia şi au ales să vină la Pietrari, vor putea degusta, după pofta inimii, brânzeturi de toate felurile sau se vor putea înfrupta din carnea ce va sfârâi pe grătare.

Vin nume mari ale folclorului

Şi cum nu s-a văzut petrecere la români fără muzică, ansamblurile folclorice vor îndemna onorata asistenţă la cântec şi la joc. Ionuţ Dolănescu, Ilie Roşu, Elisabeta Turcu, Camelia Conovici, Mitică Tavă, Nicoleta Vasile, Gheorghe Ciucioiu şi mulţi alţi interpreţi de frunte ai folclorului românesc sunt hotărâţi să facă tălpile localnicilor să se încingă de atâta dansat. Spectacolul va fi prezentat de artistul Victor Mihalache.

“Abia aştept să le cânt dâmboviţenilor sosiţi la manifestare. Sper să se simtă bine şi să se prindă în horă pentru a simţi mai bine ritmurile populare”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, Camelia Conovici, solistă dâmboviţeancă de muzică populară.

Organizatorii promit, la înserat, primele focuri de artificii pe cerul din Pietrari.

http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Pietrari-Cascaval-taietori-afumat-lemne_0_82191881.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: