Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

Replica în favoarea primarului din Pietrari, Neacșu Gheorghe : CJ Dâmbovița “Primăria Pietrari are conturile blocate încă din luna mai 2016 și nu se poate angaja să întocmească proiecte europene”

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când More »

Marius Dumitrache de la Riposta pe Net : Minunați-vă! El este primarul din Dâmbovița care n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect

Îl cheamă Gheorghe Neacșu, este primarul comunei Pietrari și n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect pentru dezvoltarea comunității locale, pe care să-l depună pentru finanțare la sediul Ministerului More »

 

Cascavalul afumat (cascaveaua) “Radu lu’ Anghel” de la Râul Alb, 100% natural si ecologic


Brandul Cascavalul afumat sau cum îi spun localnicii, cascaveaua afumata  "Radu lu’ Anghel" de la Râul Alb, ia nastere astazi.

Redactia RaulAlb.net si partenerii doresc sa lanseze astazi, de Sf. Ion 7 Ianuarie 2011, acest produs exceptional, 100% natural si  ecologic, o adevarata comoara a specialitatilor romanesti…

cititi si :

Caşul afumat de Pietrari, pus în valoare printr-un festival

Şi nu este doar atât! Primarul comunei, Cornel Coman, vrea să-l transforme într-o “marcă înregistrată”, care să fie recunoscută la nivel european. „Caşul şi ţuica trebuie să devină brandul nostru. Cu ele să ieşim în lume. Ar fi şi păcat să nu fie cunoscute”, spune edilul.

În Pietrari mai sunt 100 de gospodari care respectă cu stricteţe reţetele de preparare păstrate din strămoşi. „La noi, este ceva obişnuit, dacă nu obligatoriu, ca, în fiecare gospodărie unde sunt crescute vaci, proprietarul să prepare caş afumat. Reţeata este păstrată cu sfinţenie şi transmisă din tată-n fiu”, afirmă Cornel Coman.

Caşul afumat de Pietrari, un produs sută la sută natural, este la mare căutare printre bucureşteni. Necazul e că nu prea mai are lumea bani şi se vinde mai puţin.

Reţeta nu este una complicată, dar trebuie atenţie, pricepere şi respectarea ingredientelor şi a timpilor de preparare. „Dacă nu ţii cont de toată tehnologia, nu iese caşul bun şi atunci, ce ai făcut? Rămâi cu el nevândut. Îl dai la porci”, spune un producător.

Astăzi, cu ocazia celei de-a III-a ediţii a “Sărbătorii caşului afumat”, participanţii la petrecerea de la Pietrari au primit gratuit câte o porţie din deliciosul preparat, asortat cu o mămăligă caldă.

 

cititi si :

PIETRARI Sărbătoarea caşului afumat, ediţia a III-a

Caşul afumat de la Pietrari

Caşul afumat de la Pietrari

Festivalul Caşului Afumat de la Pietrari a ajuns la cea de-a treia ediţie. Iniţiatorul acestui eveniment, Cornel Coman – primarul comunei, a dorit să-i scoată în faţă pe cei 100 de gospodari care păstrează încă tradiţia de a prepara delicioasele sortimente de brânzeturi populare.

 

„La noi, este ceva obişnuit, dacă nu obligatoriu, ca, în fiecare gospodărie unde sunt crescute vaci, proprietarul să prepare caş afumat. Reţeata este păstrată cu sfinţenie şi transmisă din tată-n fiu”, afirmă edilul.

Reţeta se păstrează din bătrâni
Vasile Roiu are 59 de ani. Acum, fiind pensionar, creşte animale şi prepară caş afumat. Omul este mulţumit de calitatea produselor sale, dorite în special de bucureşteni, care vin aproape săptămânal să le cumpere.

„Caşul pe care-l prepar are un gust nemaipomenit. Este sută la sută natural. Bucureştenii sunt amatori de specialitatea asta de brânză. Necazul e că nu prea mai are lumea bani şi vindem mai puţin”, spune nea Vasile. Reţeta nu este una complicată, dar trebuie atenţie, pricepere şi respectarea ingredientelor şi a timpilor de preparare.

„Dacă nu ţii cont de toată tehnologia, nu iese caşul bun şi atunci, ce ai făcut? Rămâi cu el nevândut. Îl dai la porci”, completează Vasile Roiu. Primarul Cornel Coman intenţionează să breveteze caşul afumat, dar şi ţuica de Pietrari, recunoscută în toată zona pentru gustul său inconfundabil, ca marcă înregistrată.

„Vreau ca aceste două produse să devină brandul nostru. Cu ele să ieşim în lume. Ar fi şi păcat să nu fie cunoscute”, crede primarul Coman. Seara, participanţii la Festivalul Caşului Afumat au putut degusta gratis câte o porţie din renumitul produs.

PIETRARI Sărbătoarea caşului afumat, ediţia a III-a

Acum 1 oră Festivalul Caşului Afumat de la Pietrari a ajuns la cea de-a treia ediţie. Iniţiatorul acestui eveniment, Cornel Coman – primarul comunei, a dorit să-i scoată în faţă pe cei 100 de gospodari care păstrează încă tradiţia de a prepara delicioasele sortimente de brânzeturi populare. Articol complet

Comentarii

Comentarii

One Response to Cascavalul afumat (cascaveaua) “Radu lu’ Anghel” de la Râul Alb, 100% natural si ecologic

  1. Costin spune:

    Ziua buna,
    Si cam cit ii kg?
    Multam fain.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: