Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Constantin Şontea de la Pietrari, ultimul solist de muzică populară promovat de Ion Dolănescu

Marele solist i-a cerut să cânte melodia pe care i-a compus-o  –  „Neică Ioane, mândru nume” – pe oriunde se va duce

Se consideră om simplu, din popor. Îi place acest statut. Folcloristul a trăit ani mulţi neştiut de nimeni, nevalorificându-şi talentul, harul pentru muzica populară românească. Este din satul Valea, comuna Pietrari. O aşezare încadrată de dealuri împădurite, cu oameni muncitori, destoinici. Constantin Şontea este îndrăgostit de locurile natale. După ce ani buni a locuit la oraş, s-a retras la ţară. Aici, se simte în largul său. În copilărie cânta pe dealuri, pe potecile de pădure, atunci când pleca cu părinţii la muncă în livadă. Era un nelipsit al serbărilor şcolare. „Nu pierdeam nicio emisiune de folclor difuzată la televizor. Îmi plăcea nespus să-i ascult pe Irina Loghin, Benone Sinulescu, pe Maria Ciobanu, iar Ion Dolănescu mi-a fost idol. A fost izvorul de unde mi-am adăpat talentul”, îşi aminteşte Constantin Şontea.
Dacă nu ai bani să-ţi promovezi imaginea, nu te vede şi nu te aude nimeni
Impulsionat de colegi şi de prieteni, Constantin Şontea a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa profesoarei Constanţa Câmpeanu. L-a avut corepetitor pe renumitul acordeonist Stelian Apostol. „Au fost câţiva ani buni pentru mine. Prolifici din punct de vedere artistic. Am participat la multe festivaluri. Am activat în Ansamblul Tineretului. Am mers în turnee în Franţa, Italia, Spania. Am văzut atunci cât de apreciat este folcorul românesc. Îmi aduc aminte cu plăcere de faptul că talentul, valoarea erau remarcate, sprijinite. Acum, dacă nu ai bani să-ţi promovezi imaginea, să plăteşti apariţii la posturile de televiziune, nu te vede şi nu te aude nimeni. Rămâi în umbră”, spune Constantin Şontea.

Profil:
Nume: Constantin Şontea
Data naşterii: 5 octombrie 1960, Pietrari, Dâmboviţa
Studii: Liceul Ienăchiţă Văcărescu şi Şcoala Populară de Artă
Familie: căsătorit

sursa si articol complet la :

….http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/

Comentarii

Comentarii

4 Responses to Constantin Şontea de la Pietrari, ultimul solist de muzică populară promovat de Ion Dolănescu

 1. petre spune:

  dl.COSTICA,pe langa faptul ca este un baiat de nota maxima ,a fost si este un solist de muzica populara tot de aceeasi nota!.Il cunosc foarte bine ,de aceea pe aceasta cale doresc ca gandurile si faptele lui sa fie rasplatite cu maxime bucurii,sanatate ,mult succes si sa dea Bunul Dumnezeu sa te auzim cantand pe postul de radio cat si de tv.
  LA MULTI ANI CU MULTE REALIZARI SI BUCURII!

 2. petre spune:

  Ma mandresc si sunt sigur ca majoritatea au acelasi sentiment cand observam ca oameni de talia d-lui Costica Sontea,d-lui Gheorghe Ciucioiu si altii, fac cinste acestei minunate Comune PIETRARI .In acest fel ar trebiui ca fiecare dintre noi sa contribuim la formarea unei imagini cat mai placute De aceea, de foarte multe ori prin comentariile mele -putin cam critice-am adus la cunostinta celor ce ne conduc pe plan local, ca anumite comportamente ,de genul ..se stie foarte bine!…,nu fac cinste atat comunei cat de ce sa nu recunoastem: ,elevii,adolescentii,tinerii si de ce nu si cei mai putin tineri nu au ce invata de la cei ce conduc ,,,, organizeaza chefuri…petreceri….etc… ,,,.Noi toti avem nevoie de exemple bune ,pentru ca in acelasi timp sa invatam din ele ,nu din cele negative care nu ne fac decat rau.
  Nu neg faptul ca ori de cate ori faptele,activitatile si comportamentul acelora ce ne conduc nu intrunesc parametrii normali,nimic nu ma va opri sa intru pe acest forum cu comentarii cat mai dure.

  De aceea deviza este:

  FAPTE BUNE===LAUDE,LAUDE…..!
  FAPTE RELE===CRITICI ,CRITICI….!

 3. adina spune:

  Trebuie sa ne mindrim ca avem asemenea solisti in comuna noastra,pe care nu stim sa ii apreciem.Felicitari domnului CONSTANTIN,care a reusit sa-si cinte cintecul ;;Neica Ioane mindru nume;; in fata domnului Ion Dolanescu,visul lui dintotdeauna.Speram din tot sufletu sa-ti indeplinesti visul de a cinta pe posturile radio si tvr incontinuare.Felicitari!!!!!!!!!!!!

 4. buna nu suntem cumva neamuri

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: