Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Cu asta nu sintem de acord. Vânătoarea producătorilor individuali de rachiu

Prin structurile sale din teritoriu, ministerul a pus gând rău celor care încă îşi mai fabrică ţuica în gospodăriile proprii ❚ Numai că, în loc să-şi pună la treabă propriile structuri, prin Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale li s-a impus primarilor să-i identifice pe producătorii de rachiu ❚ Adică, edilii să-şi depăşească atribuţiile din fişa postului şi să-i pârască pe cei ameninţaţi cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru că nu plătesc accize pe rachiu

În loc să se ocupe de marea evaziune care a avut o contribuţie importantă la starea economică a României de astăzi, Ministerul Finanţelor, prin structurile sale, a pus gând rău cetăţenilor care îşi fabrică rachiul în gospodăriile proprii. Şi pentru ca reprezentanţii ministerului să nu fie consideraţi „băieţii răi” în toată această operaţiune, mai ales că vin vremuri electorale, autorităţile din domeniu s-au gândit să bage la înaintare… primarii.

 

Potrivit senatorului PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, recent, toţi edilii locali au primit o adresă de la Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale prin care li se cere să identifice numele producătorilor individuali de băuturi alcoolice supuse accizei şi să întocmească o situaţie a deţinătorilor de cazane sau instalaţii de distilare a băuturilor din gospodăriile populaţiei. În traducere liberă, li se cere primarilor să-i pârască pe cetăţenii care îşi fabrică singuri rachiul şi palinca, pentru ca mai apoi oamenilor să li se întocmească dosare penale, să fie trimişi în judecată, iar dacă instanţa îi va găsi vinovaţi că fabrică băuturi alcoolice fără să plătească accize, cetăţenii pot chiar să facă mulţi ani de puşcărie.

Senatorul Adrian Ţuţuianu susţine că Ministerul Finanţelor, prin structurile sale teritoriale, obligă primarii să-şi depăşească atribuţiile din fişa postului şi să se transforme în „călăii” oamenilor care, din diverse motive, fie financiare, fie de respectare a tradiţiilor, încă îşi mai fabrică băuturile în propriile gospodării.

„Se continuă cu represiunea împotriva cetățeanului”

Adrian Ţuţuianu a menţionat: „Ca să vedeţi că se continuă cu represiunea împotriva cetăţeanului, de la Ministerul Finanţelor Publice, de la Autoritatea Naţională a Vămilor, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, s-a transmis o adresă tuturor primarilor prin care li se solicită să identifice numele producătorilor individuali de băuturi alcoolice supuse accizei şi situaţia deţinătorilor de cazane sau instalaţii de distilare a băuturilor alcoolice din gospodăriile populaţiei. Ce se doreşte?! În primul rând nu e treaba primarilor. Dacă discutăm despre cine se ocupă de finanţe, discutăm despre Ministerul de Finanţe şi despre structurile teritoriale ale acestui minister, în special de Direcţia de Operaţiuni Vamale şi Accize. Nu putem cere primarilor să se ocupe de ceea ce nu este în fişa postului. Pe de altă parte, care e consecinţa?! Se doreşte identificarea acestor persoane de către primari, întocmirea de dosare penale şi trimiterea în judecată a persoanelor care produc, în instalaţii individuale, băuturi alcoolice, în conformitate cu dispoziţia Articolului 296, indice 1 din Codul Fiscal. Aviz pentru cei care fabrică asemenea băuturi şi nu plătesc acciză, închisoarea este de la 2 la 7 ani, pentru că acesta este tratamentul juridic pe care a simţit nevoia puterea să-l facă pe aceşti oameni”.

sursa:

Vânătoarea producătorilor individuali de rachiu

Comentarii

Comentarii

One Response to Cu asta nu sintem de acord. Vânătoarea producătorilor individuali de rachiu

  1. ps"-.-. -.-.-.-! spune:

    Guvernul actual crede ca recuperarea pierderilor de la buget(pierderi vadit stiute si intetionat facute de catre acesta cu baietii destepti care fac afaceri cu Statul nostru scump si drag)se face tot de pe spinarea cetateanului de rand.Asistam cu cata nesimtire se” gadila”bietele pensii si asa ciuntite ,cu cata neobrazare guvernul incerca din nou impozitarea acestora,iar acum o alta masura,printre multele ,dupa parerea mea asemanatoare cu cele luate de comunisti cand te verificau in caruta atunci cand mergeai dupa schimb de marfa,iar daca iti gaseau tuica ti-o confiscau.Cred ca o alta masura va fi aceea de ” numararea ouolelor” si sigur ca vor pune taxe si impozite…… ,dar din pacate pentru cei care vor face verificari,surpriza , n-o sa gaseasca multe deoarece ……….??????.Rusine stimati si alesi guvernanti ca va pretati la asemenea masuri,dar asa este dintodeauna ati dat in punctul considerat de voi slab,in tarani,pensionari ,iar in cei care invart miloanele nu puteti pentru ca cu ei,adica cu” baietii destepti” Statul face afaceri.Nu credeam vreodata ca dupa asa zisa revolutie din “89 sperantele vor fi transformate in batjocura si saracie pentru unii,iar in palate si lux pentru altii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: