Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Dâmboviţenii au sărit în sprijinul celor doi bătrâni din Pietrari rămaşi pe drumuri chiar de Ziua Naţională

Ieri, membrii Clubului Phoenix au organizat o colectă publică

Soţii Maria şi Nicolae Bârligeanu, din comuna Pietrari, judeţul Dâmboviţa,  au sărbătorit Ziua Naţională a României numai prin muncă. Nu au ştiut niciodată ce este aceea petrecere. La fel s-a întâmplat şi anul acesta. Pe 1 decembrie, bătrânii făceau curăţenie în gospodărie. După ce au adunat frunzişul, i-au dat foc, aşa cum obişnuiau dintotdeauna.

A fost nevoie de câteva clipe de neatenţie şi limbile de foc s-au repezit hămesite către casă, care a ars în întregime. Maria şi Nicolae Bârligeanu au rămas în plină iarnă fără un acoperiş de-asupra capului, fără agoniseala de-o viaţă.

Colectă publică pe Platoul Prefecturii

Povestea celor doi bătrâni a reuşit să sensibilizeze opinia publică. Reacţiile au apărut încă din prima zi. „Un număr de cont să-i putem ajuta pe aceşti oameni rămaşi pe drumuri în prag de sărbători! Haideţi să dăm o mână de ajutor!”, a scris Bebix pe targoviste.adevarul.ro.  A doua zi, Clubul Sportiv Phoenix Martial Arts Târgovişte a pornit o campanie de ajutorare. “Dacă ne unim forţele, putem să le arătăm celor doi bătrâni, acum în prag de sărbători, că le suntem aproape. Târgoviştenii au adus pături, haine, oale, farfurii. S-au alăturat nouă nu doar persoane fizice, ci şi unele magazine. Remarcăm în special efortul unei firme din zona Pieţei 1 Mai din Târgovişte, care a donat obiecte necesare în bucătărie”, spune Oana Maria Soare, purtător de cuvânt al Clubului Phoenix Martial Arts. Toate produsele primite vor fi depozitate într-un spaţiu pus la dispoziţie de un binevoitor şi vor ajunge în scurt timp la bătrânii din Pietrari. Ieri, 4 decembrie, timp de o oră, membrii Clubului s-au aflat pe Platoul Prefecturii pentru a primi alte produse din partea târgoviştenilor cu suflet mare. Vor repeta această acţiune ori de câte ori va fi nevoie. “Ar trebui organizate mult mai des astfel de colecte publice, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de ajutor. Nu trebuie să ne lamentăm că este criză şi nu avem bani. Aş putea spune că noi, românii, am fost într-o criză permanentă, dar fiecare găseşte în casă ceva ce ar putea să dea altora”, crede Gina, 37 de ani.

Membrii Clubului Phoenix din Târgovişte mulţumesc tutor celor care s-au alăturat campaniei de într-ajutorare a bătrânilor din Pietrari. “Îi aşteptăm alături de noi nu numai pe dâmboviţeni! Împreună clădim ceva minunat, dincolo de noi înşine, ca persoane”, spune Oana Maria Soare.

Găzduiţi de preotul paroh

În sprijinul soţilor Bârligeanu a sărit şi biserica. Preotul paroh de la Pietrari, Costică Tănase, îi va primi pe bătrâni în casa sa până când autorităţile şi sătenii vor reuşi să le ridice măcar o cămăruţă. “De luni, 5 decembrie, bătrânii vor reveni la Pietrari. Au stat în aceste zile la fiica lor din Bucureşti. Am avut nevoie de acest răgaz pentru a construi o sobă, ca să le asigurăm toate condiţiile de trai. Am apelat şi la ajutorul sătenilor. Acum adunăm materiale de construcţie şi ne vom apuca de lucru. Vrem să le construim o căsuţă, să nu-i mai vedem plângând tot timpul că au rămas fără nimic”, spune preotul paroh Costică Tănase. De asemenea, spune Cornel Coman, primarul comunei Pietrari, săptămâna viitoare va convoca o şedinţă a Consiliului Local pentru a aproba un ajutor material pentru bătrânii Bârligeanu. “Căutăm o modalitate să le refacem locuinţa. Este cel mai important ajutor pe care trebuie să-l dăm acestor oameni, să le construim o casă cât de mică ar fi, dar să fie a lor. După incendiul izbucnit pe 1 decembrie, au rămas fără agoniseala de-o viaţă”, afirmă edilul Cornel Coman.

Persoanele care doresc să vină în sprijinul acestor oameni sunt rugate să i-a legătura cu preotul Costică Tănase, fie direct la Biserica Pietrari, fie la numărul de telefon 0762.222.362.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: