Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram „La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de „Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

„Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

Replica în favoarea primarului din Pietrari, Neacșu Gheorghe : CJ Dâmbovița „Primăria Pietrari are conturile blocate încă din luna mai 2016 și nu se poate angaja să întocmească proiecte europene”

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când More »

Marius Dumitrache de la Riposta pe Net : Minunați-vă! El este primarul din Dâmbovița care n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect

Îl cheamă Gheorghe Neacșu, este primarul comunei Pietrari și n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect pentru dezvoltarea comunității locale, pe care să-l depună pentru finanțare la sediul Ministerului More »

Jenant ! Răureni adusi la protest de catre PSD Rău Alb. Să sutina un guvern de borfași care îi va saraci și mai mult. Dacă asta ar mai fi posibil cumva

„PSD Rau Alb, Dambovita, sustine programul de guvernare, sustine dreptatea, sustine dreptul romanului! Sustinem VOTUL ROMANILOR.” sursa foto : Costinel Rizea a adăugat 24 de fotografii noi.     Similare More »

 

De Dragobete la Targoviste marea surpriză a constituit-o prezenţa lui Tanti Leana din Pietrari


De Dragobete la Targoviste marea surpriză a constituit-o prezenţa lui Tanti Leana din Pietrari ( Leana Ciucioiu), care la cei 82 de ani ai săi ne-a predat o lecţie de cânt popular şi de viaţă. Colegele Cristinei Ilie au fost impecabile. Serioase, dar cu zâmbetul la purtător, cuminţi şi (mai ales) frumoase au dat savoare întâlnirii şi au demonstrat că tânăra generaţie are potenţial şi pentru conservarea tradiţiilor. A fost o zi superbă pentru care îi mulţumim lui Dumnezeu, mulţumim poporului român că a iscat atâtea frumuseţi, mulţumim Cristina Ilie şi le mulţumim tuturor celor care ştiu să gândească pozitiv!

Aproape 50 de copii şi adolescenţi au îmbrăcat costumele populare din Colecţia Particulară Cristina Ilie şi au "defilat" ca pe podium pe aleea din curtea muzeului, precum şi în locaţia de interior. cei doi "Dragobeţi" micuţi ( Radu şi Cosmin ) au pupat, conform tradiţiei, toate fetele prezente. Doamna Iuliana Bor, referent cultural în cadrul Complexului Naţional Muzeal "Curtea Domnească", a amenajat cuiburi pentru păsărele, a decorat interiorul, a fiert un porumb delicios şi le-a vorbit celor prezenţi despre Dragobete. Şi inimosul gazetar şi istoric George Coandă a vorbit despre tradiţie şi despre spaţiul târgoviştean. Cristina Ilie şi Patricia Brojbeanu au susţinut un micro-recital poetic, din lirica lui Adrian Păunescu, iar Iuliana Ilie a cântat mai multe doine şi balade.

… sursa si articol complet la :

http://clubulvictoriosilor.blogspot.com/

Comentarii

Comentarii

One Response to De Dragobete la Targoviste marea surpriză a constituit-o prezenţa lui Tanti Leana din Pietrari

  1. petre spune:

    Nu cred ca pot lega cateva cuvinte pe masura meritelor unor micute talente mari” ,unde, alaturi de ei(ele)avem o minunata femeie care si la frumoasa varsta care tocmai a implinit-o (multa sanatate si sa ne umple inimile cu melodiile d-ei multi ani ) ne bucura sufletele cu cantece populare.Ma bucur, asa cum dealtfel am mai spus si in alte comentarii, ca pe langa frumusetea si bogatia specifica zonei ,respectul si bunul simt al oamenilor, frumoasa Valea Raului Alb ne ofera” si oameni cu harul si talentul dat de Bunul Dumnezeu.
    Doresc tuturor multa sanatate,fericire ,succese cu realizari maxime incununate de mari bucurii!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: