Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Din ciclul “tara arde, administratia PDL se piaptana” – la Rau Alb

Fără apă curentă, fără gaze, fără canalizare și cu drumurile praf – așa arată comuna Râu Alb ❚ Cu toate acestea edilul ei are alte priorități, diferite de ale celor mai mulți dintre localnici care sunt disperați de dezastrul de pe drumuri și sătui să care apa de la distanțe mari ❚ Administrația PDL a comunei a reușit să obțină 170.000 de euro fonduri europene nerambursabile pentru… dezvoltarea turismului ❚ Cu alte cuvinte, n-avem infrastructură, dar vrem turiști ❚ Cei aproximativ 7 miliarde de lei se vor transforma în piste de biciclete și ATV-uri, centru de dezvoltare turistică și o bază sportivă, exact după „rețeta PDL” de mare succes: nu ne trebuie, dar „spargem” niște bani

Ca la noi la nimeni! Locuitorii comunei Râu Alb nu au apă curentă, nu au gaze, nu au canalizare, dar administrația pedelistă a reușit să obțină 170.000 de euro fonduri europene nerambursabile prin care speră să dezvolte… turismul în zonă. Reînființată în anul 2004, comuna Râu Alb numără mai puțin de 2000 de locuitori, iar după disponibilizările ce au avut loc de-a lungul anilor de tranziție, au rămas în localitate doar cei bătrâni care se ocupă, în majoritate, cu creșterea animalelor și pomicultură. Cei tineri au fugit care-ncotro de lipsa de condiții și de perspectivă.

Administrația locală are însă „o rețetă proprie” în ceea ce privește dezvoltarea turismului. Deși nu există utilități, cei 170.000 de euro vor lua drumul unui centru de dezvoltare turistică, a unei baze sportive, la care se adaugă marcarea pe dealurile din zonă a unor trasee turistice și piste pentru biciclete și ATV-uri.

Ce vrea primarul nu vor localnicii

Până aici, totul pare de… vizitat, și, de ce nu, normal. Normal însă pentru o țară europeană, numai că nevoile cetățenilor sunt cu totul și cu totul altele. Nu au gaze, apa o cară de la distanțe mari, drumurile sunt un coșmar, canalizarea – un vis. Localnicii cu care am stat de vorbă nu văd nici pe departe prioritare pistele de biciclete și ATV-uri, deși dezvoltarea turismului ar fi o oportunitate, însă în nici un caz nu se începe cu așa ceva.

●„Nu cred că aceste piste de biciclete sunt necesare. Drumurile, șanțurile sunt stricate. Au băgat buldozerele, au zis că le fac, n-au făcut nimic. N-avem canalizare, au început, dar le-au întrerupt, că au zis că nu mai au fonduri, că aduce de la Malu cu Flori, dar e prea departe. Nu era nevoie de piste de biciclete, nu știu câți au biciclete aici”.

●„Eu zic că sunt necesare și astea, dar în primul rând apa și canalizarea. Mai înainte eu zic canalizarea. Și după aceia și piste, că sunt destui copii. E o zonă turistică, dar fără apă și canalizare”.

●„Dacă ei consideră că sunt necesare… Au băgat conductele, urmează apa”.

●„Curent avem, apă nu, o luăm din vârf, eu stau pe coastă. Noi avem nevoie de drum, de apă, de toate, canalizare”.

●„Nu ne trebuie nouă așa ceva. Să ne bage apă, că n-avem, cărăm de la Ciobănești. Și drumuri, și canalizare, dar n-avem nevoie de piste de biciclete. Era nevoie neapărat de drum”.

●„Nu sunt necesare aceste piste. Bani trebuie pentru apă, pentru curent, n-avem apă, cărăm… Acu’ ne-au «făcut» canalizare, au distrus drumul. Să facă altceva cu banii ăștia. Când plouă, aici rămân suspendate mașinile și căruțele. Nu este nevoie de piste”. În vizita noastră la Râu Alb, cum era normal și deontologic, am dorit să aflăm și părerea primarului localității, Cătălin Preda. După ce ne-a promis că o să stăm de vorbă, în momentul în care am ajuns în comună nu a mai fost de găsit. Și nu a fost de găsit vreo trei zile…

 

sursa si articol complet :

Infrastructura de cosmar, 170.000 de euro pe vise de turism

Comentarii

Comentarii

One Response to Din ciclul “tara arde, administratia PDL se piaptana” – la Rau Alb

  1. cernea tinel spune:

    ESTE FOARTE BUNA IDEA CU ATRAGEREA TURISMULUI IN ZONA RIU ALB,TURISM INSEAMNA DEZVOLTARE DAR TREBUIESC FACUTE DRUMURILE ETC..ZONA RIU ALB ESTE FOARTE FRUMOASA SIGUR VA ATRAGE TURISTI IN ZONA….

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: