Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

e-Vacanţă! la Râu Alb de Jos sau cum să-ţi petreci vacanţa mare la şcoală

Singura legătură la internet funcţionează la şcoala cu clasele I-VIII din localitate. În aceste condiţii, proiectul „ e-Vacanţă!” a fost mai mult decât binevenit în comunitate. „ A fost foarte bine. A fost singura modalitate de a-i aduce pe copii la şcoală în vacanţa de vară”, a precizat profesorul Rodica Ghimpu, coordonatorul de proiect.

Această unitate de învăţământ a participat şi anul trecut la competiţia vacanţelor. La prima încercare, elevii din Râu Alb au reuşit să parcurgă şase din cele 12 activităţi din cadrul competiţiei. În 2009, însă, s-au mobilizat şi au obţinut locul patru la nivel naţional.

O singură legătură la Internet

Aproximativ 60 de elevi au muncit o lună şi jumătate pentru a susţine cele 12 componente ale programului. „Pentru că nu au calculatoare acasă şi nici legătură la internet în localitate, cu excepţia şcolii, copii au fost nevoiţi să muncească mai mult decât elevii celorlalte unităţi şcolare participante la competiţia vacanţelor », a adăugat profesorul coordonator. «Însă, copiilor le-a plăcut foarte mult, iar părinţii au fost la rândul lor, foarte receptivi”.

În ceea ce priveşte derularea celor 12 activităţi din compunerea proiectului „e-Vacanţă!”, aşa cum era de aşteptat, elevii de la Râu Alb de Jos au participat în număr mare la acţiunile care au presupus interacţiunea prin internet cu şcolile partenere. Cinci unităţi de învăţământ din întreaga ţară au susţinut conferinţe şi colaborări online cu şcoala din Râu Alb de Jos.

De acelaşi interes s-au bucurat şi activităţile desfăşurate în prezenţa părinţilor, care au putut învăţa de la copii lor cum se creează o adresă e-mail şi cum se navighează pe internet.

« Şcoala părinţilor », terminată cu brio

50 de elevi au muncit la documentarea foto despre comunitate şi astfel comuna Râu Alb poate fi admirată, din această vară, pe site-ul de specialitate Panoramio.

Şcolarii au mai încărcat, de asemenea, informaţii în portalul Wiki şi, nu în ultimul rând, au realizat prezentări în format electronic a unor personalităţi din cultura românească şi evenimente din istoria românilor.

La sfârşitul proiectului, profesorii coordonatori au concluzionat că elevii au redactat extrem de corect textele în format electronic, au dat dovadă de originalitate la alegerea şi prelucrarea imaginilor pe computer şi s-au achitat cu brio de sarcinile de „profesori” care le-au revenit în modul „şcoala părinţilor”, activitatea în care şi-au instruit părinţii în domeniul IT.

O alegere grea

În fine, după o lună şi jumătate de muncă, şase dintre elevi vor petrece sfârşitul vacanţei în tabără de la poalele munţilor Buzăului. Copiii se află la prima deplasare de acest fel din ultimii ani şi sunt încântaţi că vor vedea muntele. „A fost destul de greu să-i aleg”, a spus Rodica Ghimpu, care a adăugat că unitatea de învăţământ din Râu Alb de Jos se va înscrie în mod sigur şi la ediţia „e-Vacanţă!” de anul viitor.

mai multe detalii…

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: