Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

e-Vacanţă! unul dintre cele mai indrăgite proiecte EBC ale comunităţii din Râu Alb

Copiii şi profesorii din comunitatea dâmboviţeană Râu Alb au participat până în prezent la şase ediţii ale competiţiei „e-Vacanţă!”, derulate de MCSI, prin intermediul proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere”. An de an, proiectul EBC le-a dezvăluit acestora noi şi noi cerinţe pe cât de dificile, pe atât de interesante şi atractive, astfel încât actuala ediţie a fost primită cu mare entuziasm de întreaga comunitate.

Deşi regulamentul prevede ca echipa de proiect să fie alcătuită din 5-10 elevi, cerinţa a fost imposibil de respectat la Şcoala cu clasele I-VIII din Râu Alb. Cadrele didactice le-au oferit tuturor doritorilor şansa de a lua parte la competiţia “e-Vacanţă!”, împărţindu-i pe grupe şi dându-le sarcini precise, astfel că în final toate materialele realizate de aceştia au fost foarte reuşite, iar profesorilor le-a fost greu să se decidă care dintre ele vor fi postate pe site-ul EBC.

“Ei sunt dornici să ia parte la astfel de activităţi, iar această competiţie le-a intrat cumva în sânge. Faptul că au câştigat în anul 2009 o tabără la Poiana Pinului, iar anul acesta am mers într-o excursie la Bucureşti, excursie ce a fost organizată în cadrul proiectului e-Cultură “Lectura dăunează grav inculturii”, au fost nişte motive în plus de a participa la alt proiect. De altfel şi eu i-am recompensat mereu pentru munca depusă. Eu mă ocup la nivel de şcoală şi cu distribuirea revistei Terra Magazin, iar ultimul număr îl plătesc şi îl păstrez pentru ca la finalul vacanţei să le ofer copiilor din proiect atât revistele, cât şi CD-urile ataşate acestora”, a povestit profesoara Rodica Ghimpu responsabilă pentru derularea proiectului la nivelul şcolii din Râu Alb.

Toate subcomponentele abordate la Râu Alb

Competiţia “e-Vacanţă! este împărţită în două mari activităţi, fiecare la rândul ei având câte trei subcomponente. Deşi numai una dintre aceste subcomponente este obligatorie, conform regulamentului, copiii din comunitatea Râu Alb le-au abordat pe toate, sub îndrumarea profesorilor coordonatori.

“La fiecare activitate au fost prezenţi foarte mulţi copii. I-am împărţit pe grupe de câte trei-patru elevi şi le-am recomandat o temă pe care au abordat-o cu foarte multă seriozitate. Cu acest prilej au învăţat să utilizeze programe noi, cum ar fi Picasa, Slide Share, Movie Maker sau Prezi. Cu siguranţă aceste programe ne vor fi utile şi în cadrul altor activităţi pe care le vom desfăşura în viitor”, a arătat Rodica Ghimpu, coordonatoarea proiectului.

Comunitatea Râu Alb în mediul virtual

Una dintre cele mai reuşite activităţi, după cum apreciază profesorii din Râu Alb este cea intitulată “Comunitatea noastră în mediul virtual”. Aceasta le-a prilejuit elevilor posibilitatea de a reliefa prin intermediul unui filmuleţ, frumuseţile de necontestat ale localităţii natale.

“În această vară copiii au făcut fotografii cu peisajele din localitate, Râu Alb fiind de la un capăt la celălalt un veritabil obiectiv turistic. Fotografiile au fost ulterior asamblate într-un filmuleţ prin intermediul programelor Picasa şi Movie Maker. Într-o formă sau alta, această tematică se reia la fiecare ediţie şi este binevenită pentru că odată postate materialele pe internet, dacă cineva caută pe Google “Râu Alb” se face trimitere la materialele realizate de noi pe parcursul ediţiilor e- Vacanţă!”, a arătat coordonatoarea proiectului.

Proiectele EBC apreciate şi de părinţi

Pe durata vacanţei de vară, elevii din Râu Alb au mai realizat şi materiale de prezentare a evoluţiei internetului şi calculatoarelor, a mijloacelor de economisire a combustibililor utilizând energie verde ori a celor mai importante invenţii care au revoluţionat lumea. Din anul 2008, de la debutul competiţiei “e-Vacanţă!”, fiecare ediţie a fost catalogată la Râu Alb drept un veritabil succes, prin multitudinea de informaţii noi pe care elevii le-au dobândit ducând la îndeplinire cerinţele impuse de regulament. Este motivul pentru care dascălii iau parte alături de elevii lor la toate proiectele EBC, iar părinţii îi susţin în aceste demersuri.

“Participă cu drag la toate activităţile la care sunt solicitaţi, nu numai ei, ci şi părinţii lor. În cadrul proiectului “Lectura dăunează grav inculturii”, am avut şi întâlniri cu părinţii, iar prezenţa a fost de 100%. Chiar le-am cerut la ultima noastră întâlnire să se gândească şi să îmi spună data viitoare când ne vom vedea, dacă îşi mai doresc astfel de activităţi pentru copiii lor,în aşa fel încât noi dascălii să căutăm, să scriem şi să aplicăm pentru a câştiga astfel de proiecte”, a concluzionat profesoara Rodica Ghimpu.

 

sursa : eVacanta unul dintre cele mai indragite proiecte EBC ale comunitatii din Râu

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: