Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Extraordinar! Incredibil ! De asta tace presa portocalie. PDL-istii au fost pe felie cu primaru’ de la Pietrari.

Sursa : jurnaldedambovita.artpress.ro

Camera de Conturi Dâmbovița a constatat că primarul Cornel Coman nu a urmărit lucrările care s-au degradat foarte rapid la scurt timp după finalizarea investiției de 21 miliarde lei vechi fără TVA

Popescu – FIUL și Popescu – TATĂL, pe filiera miliardelor de la CJ Dâmbovița, au lucrat mina in mina la Pietrari

Popescu - FIUL și Popescu - TATĂL, pe filiera miliardelor de la CJ Dâmbovița
Firma de casă a familiei preşedintelui PDL al CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, s-a… plimbat prin tot judeţul pentru lucrări din bani publici, criticate de Curtea de Conturi

Din „portofoliul” PROCOR nu a lipsit nici comuna Pietrari, unde Camera de Conturi Dâmboviţa a tras la răspundere primăria pentru că nu a urmărit obiectivul „Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb” în perioada de garanţie şi nici nu s-a grăbit să oblige constructorul să remedieze pe cheltuiala sa defecţiunile semnalate ❚ Primarul comunei Pietrari, Cornel Coman, are o problemă când vine vorba despre miliardele pentru PROCOR de la CJ Dâmboviţa, dar nu şi cu lucrarea prost făcută. ❚ Preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu „nu s-a ţinut de cuvânt”, a declarat edilul şi nu a achitat partea sa. Aşa să fie oare? ❚ Dar mai supărat este primarul pe „doamna” de la Curtea de Conturi care… „l-a scos pe teren” să vadă cu ochii lui lucrările degradate ❚ Investiţia de „Amenajare şi regularizare Pârâu Râu Alb” are o valoare de peste 21 miliarde lei vechi fără TVA din care 40% o reprezintă contribuţia CJ Dâmboviţa, a declarat primarul din Pietrari, restul de 60% provenind de la Administraţia Fondurilor de Mediu şi de la Consiliului Local Pietrari

 

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a devenit expert în panglici de dragul lucrărilor făcute de firma de familie PROCOR, reprezentată „cu puteri depline”, conform documentelor oficiale, chiar de tatăl său, Popescu Nicolae. CJ Dâmboviţa a pompat zeci de miliarde lei vechi în firma PROCOR, imediat după învestirea lui Florin Popescu în funcţia de preşedinte, băgându-i direct în conturi11 miliarde lei vechi în februarie 2009, drept „aport”. Şi cum firma de casă a preşedintelui CJD „s-a plimbat” prin tot judeţul pentru a executa lucrări din bani publici, ba cu fonduri guvernamentale, ba cu parale date chiar de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, am constatat că din „portofoliul” său de investiţii nu a lipsit nici localitatea Pietrari.

 

Utilajele PROCOR au lucrat la greu și în Parcul Priboiu,
 investiție al cărei beneficiar este tot CJ Dâmbovița,
constructor fiind firma prietenă COMPLIS

 

În anul 2010, SC PROCOR SA şi-a adjudecat lucrarea „Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb” în valoare totală de 2.129.261 lei fără TVA (adică peste 21 miliarde lei vechi). Sursele de finanţare au fost Administraţia Fondului de Mediu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Pietrari. Cu alte cuvinte, preşedintele CJD, Florin Popescu, aflat într-un grav conflict de interese, a pus deoparte vreo 10 miliarde lei vechi din bugetul instituţiei pe care o conduce pentru a-i băga, pe filiera Primăriei Pietrari, în conturile firmei reprezentată cu puteri depline chiar de tatăl sau, Popescu Nicolae.

 

Atât de „bine” a executat însă firma PROCOR lucrările încât, într-un timp foarte scurt de la finalizarea lor, au apărut şi degradările. N-o spunem noi, ci este un fapt consemnat de raportul Camerei de Conturi Dâmboviţa pe anul 2010, care a „urecheat” Primăria Pietrari fiindcă „nu a urmărit obiectivul «Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb»” în perioada de garanţie, când au apărut degradări şi nu a dat dispoziţie constructorului să remedieze aceste lucrări, pe cheltuiala PROCOR. Ca urmare a constatării, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Dâmboviţa a dispus executantului lucrării ca în termen de 60 de zile să remedieze lucrarea”.

 

Camera de Conturi Dâmbovița a constatat că primarul Cornel Coman nu a urmărit lucrările care s-au degradat foarte rapid la scurt timp după finalizarea investiției de 21 miliarde lei vechi fără TVA

 

 

„Doamna de la Camera de Conturi” a reușit să-l enerveze
 pe primarul liberal Cornel Coman

 

Degradările apărute după finalizarea investiţiei „Amenajare şi regularizare Pârâu Râul Alb”, nu l-au enervat atât de tare pe edilul şef al comunei Pietrari, Cornel Coman, cât l-au supărat măsurătorile făcute în teren de inspectorul Camerei de Conturi Dâmboviţa. „Ei când au venit în control, lucrarea se finalizase de o lună-două. Eu nu stau toată ziua pe canal ca să văd. Astea se văd pe o perioadă de 6 luni – un an, se constituie o comisie şi se anunţă pentru că ei au garanţie de doi ani pe care trebuie s-o respecte. Dna (n. red.: de la Curtea de Conturi) când a venit în control a spus «hai să mergem pe canal să vedem investiţia că sunt nişte degradări». Eu i-am răspuns «staţi dna că eu nu dorm pe canal să-mi dau seama ce se întâmplă în fiecare zi». Nu este nici o problemă, deficienţele le-am consemnat şi s-au remediat”, a punctat primarul liberal Coman.

 

„Florin Popescu nu s-a ținut de cuvânt”

 

Cu toate deficienţele, remediate ulterior, edilul şef de la Pietrari are numai cuvinte de laudă la adresa firmei PROCOR. În schimb, preşedintele CJD, Florin Popescu, este perceput de primar ca un om care nu se ţine de cuvânt. „Chiar dacă a executat lucrarea firma Procor, a făcut-o în urma unei licitaţii deschise, într-o corectitudine totală. S-a ţinut cont de capacitatea firmei pentru că PROCOR este una dintre cele mai mari societăţi. Este foarte bine că a luat firma PROCOR această investiţie. Nu a fost achitată toată lucrarea, mai avem 4 miliarde debite pentru că nu am avut bani suficienţi. Trebuie să-şi dea fiecare partea lui. Dl Florin Popescu nu ne-a dat partea lui (n. red.: cea de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa?). Eu, partea mea de la fondul de mediu, care a fost de 60% participare, mi-am făcut obligaţia, am adus-o şi am achitat-o. Însă dl Florin Popescu nu s-a ţinut de cuvânt şi nu mi-a achitat cei 40% care erau necesari pentru achitarea lucrării. Nedându-mi banii, nu am putut să achit nici firmei”, a mai explicat primarul Cornel Coman.

 

La licitație, PROCOR a avut și câțiva concurenți tradiționali:
COMPLIS, COREL, CONSTRUCȚII MUNTENIA…

 

 

40% din 21 miliarde lei vechi, fără TVA,
„datoria” FIULUI de la C
J Dâmbovița 

către TATĂL de la PROCOR?

 

Totuşi, într-o adresă oficială din 22.02.2012, edilul de la Pietrari ne-a informat, negru pe alb, că mai e dator la PROCOR doar 270.000 lei, adică 2 miliarde şi 700 milioane lei vechi şi nu 4 miliarde aşa cum ne-a declarat verbal. Sper să fiţi de acord cu noi, că multe dintre declaraţiile primarului din Pietrari se bat cap în cap când vine vorba despre sumele achitate la PROCOR sau despre contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Dacă „40% din valoarea lucrării reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, aşa cum ne-a declarat telefonic, asta înseamnă că Primăria Pietrari trebuie să primească peste 10 miliarde lei vechi de la Consiliul Judeţan Dâmboviţa, sumă pe care primarul Coman ni s-a plâns că nu a primit-o nici până acum.

 

Secretarul general al A.N.I. a declarat pentru ziarul „ancheteonline.ro” că aceste afaceri pe care le face președintele CJD, Florin Popescu, prin firma PROCOR, cu fonduri de la CJD, reprezintă „o stare de conflict de interese de tip penal”, astfel de fapte fiind pedepsite de Codul Penal
cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani

 

Cu toate acestea, edilul a afirmat că doar 4 miliarde ar mai avea de primit de la CJ Dâmboviţa. Adică 4 din cele 10? Ce să mai înţelegem din declaraţiile edilului? Sunt 10 miliarde, sunt doar 4 miliarde, a plătit CJ Dâmboviţa parţial ori n-a plătit nimic încă? Mai are primarul Coman de achitat la PROCOR 4 miliarde lei vechi sau doar 2,7 miliarde lei, cum ne-a transmis în scris? Suspiciunile ne-au devenit însă şi mai mari când am trimis o nouă solicitare pe Legea 544/2001 în 23.02.2012 care se pare că l-a enervat atât de tare pe primarul liberal (!?) Cornel Coman, încât acesta ne-a trântit telefonul în nas, după ce ne-a invitat să aşteptăm 30 de zile răspunsul său la adresa noastră. Dle primar, termenul legal este de 10 zile!

 

Și Antena 3 a dezbătut acest caz flagrant de conflict de interese de la Pietrari, și nu numai, în care FIUL președinte la Consiliul Județean finanțează lucrări executate de TATĂL de la firma PROCOR

 

 

„LICITAȚIE CORECTĂ” zice primarul
DAR CU CÂȚIVA PARTENERI TRADIȚIONALI
PENTRU PROCOR

 

Citind cu atenţie documentele licitaţiei de la Pietrari, nu am putut trece cu vedere peste un „amănunt”, zicem noi semnificativ, cum ar fi lista firmelor concurente firmei PROCOR. Am observat cu această ocazie că i-au ţinut companie la licitaţia din Pietrari câteva dintre firmele de construcţii prietene PROCOR-ului. Ne referim aici la SC CONSTRUCŢII MUNTENIA SA, SC COMPLIS SA, SC COREL IMPEX SRL pe care le-am mai regăsit în aceeaşi formulă şi la alte licitaţii din judeţ, fie pentru lucrări din fonduri guvernamentale, fie pentru alte lucrări din bani publici. Mai trebuie ştiut care au fost criteriile puse în caietul de sarcini şi cine a făcut parte din comisia de licitaţie. O primă concluzie în această poveste încurcată este aceea că FIUL Popescu finanţează cu sume uriaşe din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa lucrări pe care le execută chiar firma PROCOR pe care TATĂL său o reprezintă cu puteri depline. Şi asta se întâmplă de câţiva ani prin tot judeţul Dâmboviţa.

 

Violeta Stanciu | violeta.stanciu@artpress.ro

 

Sursa : http://jurnaldedambovita.artpress.ro/jdb_print_articol–Popescu_-_FIUL___537_i_Popescu_-_TATL__pe_filiera_miliardelor_de_la_CJ_Dmbovi__539_a,9202.html

 

Primăria Pietrari apare și ea pe harta afacerilor familiei Nașului PDL Florin Popescu

Popescu – FIUL și Popescu – TATĂL, pe filiera miliardelor de la CJ Dâmbovița

 


Comentarii

Comentarii

One Response to Extraordinar! Incredibil ! De asta tace presa portocalie. PDL-istii au fost pe felie cu primaru’ de la Pietrari.

  1. ps spune:

    Cum …******sa nu pronunt un cuvant asa pe stil dambovitean,se face ca la toate licitatiile a castigat aceasta firma PROCOR?,este clar vizibil ca s-au jucat cu carti masluite chiar de conducerea judetului.Ma intreb si intreb , practicarea comisionului cum s-a facut pentru ca cercul este format numai din gasca d-lui sef de judet,deci oricum s-a procedat nimic nu a iesit din acest cerc,tata-fiu-PROCOR,buna schema si numai in interes de familie.Vom trai si sigur vom vedea ca se face lumina in multe,chiar foarte multe probleme de acest tip,probleme cu …..cantec!.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: