Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Halucinant ! Jurnal de Dambovita revine: Trai pe vătrai cu ilegalități la Primăria Pietrari

Primarul Cornel Coman, viceprimarul şi secretarul din Pietrari şi-au acordat prime de milioane lei pentru „condiţii vătămătoare” şi „spor de dificultate” ❚ Stimulente pentru hrană şi bani de haine de peste 525 milioane lei vechi pentru funcţionarii publici din Pietrari, plus 140 milioane lei vechi pentru personalul contractual ❚ Primarul Cornel Coman ne-a declarat că stimulentele şi sporurile acordate în 2010 sunt o „moştenire” din 2005 de pe urma Contractului Colectiv de Muncă ❚ Curtea de Conturi insistă pentru anularea acestor sporuri ilegale care au devenit o modă în administraţia publică

Revenim, aşa cum am promis, cu o nouă „rundă” de nereguli descoperite de reprezentanţii unei importante instituţii de control a statului la Primăria Pietrari. Documentele rezultate în urma auditului financiar asupra conturilor de execuţie bugetară pe anul 2010 făcut în 2011 de Curtea de Conturi la Primăria Pietrari scot în evidenţă un… adevărat „trai pe vătrai” la această unitate administrativ- teritorială comunală. Stimulente zilnice de hrană, bani de haine, ambele reunite sub denumirea de drepturi de protecţie socială, de peste 525 milioane lei vechi au fost primite şi sunt date în continuare salariaţilor primăriei, deşi acestea sunt considerate „cheltuieli necuvenite” de către inspectorii fiscali şi consemnate ca atare în raportul de audit al Camerei de Conturi Dâmboviţa.

 

Că tot are „balta peşte” şi banii statului par să fie cu nemiluita, bonusuri şi-au acordat şi persoanele cu funcţii de demnitate publică, respectiv primarul şi viceprimarul, pentru „condiţii vătămătoare”. Primarul Cornel Coman şi viceprimarul din Pietrari au primit împreună suma de 13.391 de lei în anul 2010 sub titlul de sporuri de dificultate şi pentru „condiţii vătămătoare”. Nu a fost uitat de la marea „împărţeală” nici secretarul comunei, care a fost recompensat la rândul său cu suma de 3423 lei, tot pentru „dificultatea” muncii prestate la primărie, în „condiţii vătămătoare”, dar nu pentru şefi, ci pentru cheltuirea banilor publici.

 

Drepturi de protecție socială pentru salariații primăriei

Redăm în continuare noi extrase din raportul Camerei de Conturi Dâmboviţa.

●UATC Pietrari a plătit necuvenit cheltuieli reprezentând stimulent zilnic de hrană şi fonduri pentru procurarea a două ţinute pe an, acordate funcţionarilor publici din aparatul propriu al Primăriei comunei Pietrari. În fapt, plăţile au reprezentat drepturi salariale suplimentare acordate funcţionarilor publici din cadrul primăriei în anul 2010, sub denumirea de drepturi de protecţie socială, reprezentând stimulent zilnic pentru hrană şi fonduri pentru procurare ţinută (52.580 lei)”.

●„UATC Pietrari a plătit nelegal cheltuieli de personal prin acordarea sporurilor de dificultate şi pentru condiţii vătămătoare, persoanelor cu funcţii de demnitate publică (primar şi viceprimar), în lunile ianuarie, iulie, septembrie şi noiembrie 2010 (13.391 lei)”.

●„UATC Pietrari a plătit nelegal cheltuieli de personal secretarului comunei – persoană cu funcţie publică de conducere, în lunile ianuarie, iulie, septembrie şi noiembrie 2010, reprezentând spor de dificultate, în condiţiile în care acesta se putea acorda numai până la data de 5.07.2007 (3.423 lei)”.

●„UATC Pietrari a plătit nelegal cheltuieli de personal, prin acordarea indemnizaţiei cuvenită personalului didactic care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural sau localităţi izolate, mai mare decât mărimea acesteia, stabilită pentru luna decembrie 2009 (419 lei)”.

●„UATC Pietrari a plătit necuvenit cheltuieli în sumă totală de 14.010 lei, reprezentând stimulent zilnic de hrană şi fonduri pentru procurarea a două ţinute pe an, acordate personalului contractual din aparatul propriu al Primăriei comunei Pietrari. În fapt, plăţile au reprezentat drepturi salariale suplimentare acordate funcţionarilor publici din cadrul primăriei în anul 2010, sub denumirea de drepturi de protecţie socială – 3630 lei, reprezentând stimulent zilnic pentru hrană; 10.380 lei reprezentând fonduri pentru procurarea ţinutei (14.010 lei)”.

 

Primarul Cornel Coman are o explicație: stimulentele sunt „moștenire” din 2005

Chiar dacă nu se află pe aceeaşi lungime de undă cu reprezentanţii Camerei de Conturi Dâmboviţa, edilul şef al comunei Pietrari, ing. Cornel Coman, consideră că stimulentele acordate salariaţilor săi sunt drepturi legale care respectă Contractul Colectiv de Muncă, document care a avut câştig de cauză în instanţă. Primarul a ţinut să remarce însă că sporurile şi stimulentele pe care le primesc funcţionarii de la Pietrari sunt mai puţin numeroase faţă de cele practicate de alte unităţi administrativ teritoriale din judeţ.

 

Altele, dar nu toate, fiindcă sunt şi primării, dar şi alte instituţii publice ai căror şefi au înţeles că prevederile unui contract colectiv de muncă nu pot încălca legea. Potrivit primarului Cornel Coman, singurele stimulente care au rămas „în picioare” până în anul 2013, conform CCM, sunt banii de haine şi stimulentul de hrană zilnică, celelalte fiind sistate.

 

„Stimulentele nu s-au acordat numai la mine. Ele s-au acordat conform CCM la toată lumea. Luaţi toate rapoartele Camerei de Conturi şi veţi vedea că acele stimulente există. Pot să vă spun că sunt primării care au acordat şi prime de nu mai ştiu ce. Eu am scos toate astea, am lăsat doar stimulentul de hrană şi banii de haine. Dacă vă uitaţi în raportul Camerei de Conturi de la Voineşti, o să vedeţi că acolo s-au dat tot ce s-a putut da: prime de Paşte, de Crăciun, de concediu etc. Eu pe astea le-am scos pentru că mi-am dat seama să sunt ilegale. (…)

 

Noi aşa le-am moştenit, sunt din 2005. Cei de la Curtea de Conturi consideră aceste drepturi ilegale pentru că ei nu iau în calcul CCM pe care îl au salariaţii. S-a mers cu acesta în instanţă, care a dat câştig de cauză salariaţilor. Am dat decizie de poprire a acestor sume şi bineînţeles că instanţa mi-a anulat decizia şi aceste sume sunt legale pentru că au la bază un contract colectiv făcut în anul 2005. (…)

 

Banii de haine sunt pe cheltuieli materiale şi se dă de două ori pe an, fiind vorba de un salariu mediu pe economie”. De la primarul Cornel Coman am mai înţeles că nu a returnat la bugetul statului nici măcar primele ilegale de 180 milioane lei vechi pe care şi le-au acordat direct şi personal primarul, viceprimarul şi secretarul comunei pentru „condiţii vătămătoare” din Primăria Pietrari.

 

 

Violeta Stanciu | violeta.stanciu@artpress.ro

 

sursa Jurnalul de Dambovita :

Trai pe vătrai cu ilegalități la Primăria Pietrari

Comentarii

Comentarii

7 Responses to Halucinant ! Jurnal de Dambovita revine: Trai pe vătrai cu ilegalități la Primăria Pietrari

 1. ps spune:

  Prime pentru” conditii vatamatoare si spor de dificultate”?,pai ce faceti stimati domni va dati cu sania sau mergeti pe jos si sunteti muscati de caini,organizati batai,lupte in interiorul Primariei ,ocazie cu care va expuneti pielea la dificultati,iar de frica sa nu vi-o puneti pe bat si sa iesiti “despieliti “o asigurati pe niscai bani proveniti din munca amaratilor de cetateni care-si platesc cu vai si amar darile catre bugetul local?.Cetatenii chiar au ajuns batjocura unor stimabili alesi care sunt pusi in slujba si interesul lor,al cetatenilor, nu in slujba si interesul d-voastra dragi si iubiti angajati si alesi ai primariei Pietrari.Pai ce inseamna de ex.spor de dificultate?,”va pune cineva sa va catarati prin copaci dupa niscai veverite”?.Daca d-stra luati asa sporuri(din munca tot a cetateanului)de ce nu am primi si noi un asa zis spor al batai de joc,al fraierilor,al pacalitilor,nu credeti ca unii si-au cam umplut buzunarele cu gramezi de bani ,bani proveniti chiar din buzunarele noastre?.Primiti stimulente zilnice de hrana ,de ce?,mergeti cumva pe teren,plecati in curse lungi si aveti nevoie de asemenea stimulente?,ma mir ca nu luati stimulente si pe mersul pe jos,pe urcatul si coboratul scarilor,pe statul pe scaun,pe respirat,pe frumusete,pe portul parului lung etc,,,,,vai cate stimulente ,iar d-stra ati ales cateva.Am crezut ca noul primar va fi alaturi (si)de cetatenii care l-au ales nu numai de angajatii din Primarie,care dupa cum se observa incaseaza (in frunte cu chiar stimabilul edil) sporuri si atimulente,iar noi ne chinuim, numai noi stim cum ,sa ne achitam impozitele si taxele catre bugetul local.Pe de-o parte acest buget local il alimentam noi cetatenii,iar pe de alta parte este golit de catre contabil,casier si mai nou chiar de primar si viceprimar cu incasarea unor asa zisele indemnizatii,sporuri si alte completari ale buzunarului .Pai vi se pare corect sa impartiti banii voi intre voi ?,nu vi se pare normal ca ar trebui sa ajutati familiile cu greutati care dupa cum stim multi parinti nu-si trimit copii la scoala deoarece nu au cu ce sa-i incalte ?,nu vi se pare corect sa ajutati batranii? sau si aici va faceti ca-i ajutati cu ajutoarele legale pe care ar trebui sa le primeasca,dar din pacate asa cum stim sunt ciuntite si injumatatite de voi si dati numai pe “sprinceana” cui vreti .Oare aceasta hotie pe fata nu are si punct de oprire?.Eu cred si sunt sigur ca organele abilitate in a face curatenie la capitolul” hotie pe fata” si nu numai ,vor aduce lumina dreptatii si pe Valea Raului Alb pentru ca,de ce sa nu recunoastem,cam toate primariile au metoda si felul lor de a imparti banii publici.

 2. costel de la pietrari spune:

  hi hiii hoo :))))))

  da de ce are don primar camasa in dungi ,,,,
  ca sa se obisnuiasca :))))) !!!!!

  costica
  stii tu cine don cornele
  espana

 3. gica spune:

  ia mai dativa dreaku toti daici

  a fost bun pina cum si acuma cee

  utuva….

 4. Ionel spune:

  mie imi miroase a mascati si dube negre de la DNA

  voua nu ????

  ionel umilul citatean din valea

 5. Spaniolu spune:

  ha ha ha ca bine zici ha ha
  si bagaju sa fie simoplu
  o pijama o petriuta de dinti si un sapun

  ha ha ha ha
  si niste gel lubrifiant :)))))))

 6. boeru vasile spune:

  Comuna Barbuletu este o zona submontana cu persective turistice deosebite.
  In perioada predecembrista centrul comunei Barbuletu avea un farmec aparte, putand fi observate: o biserica din perioada voievodului Mihai Viteazul – monument istoric, o scoala veche din anii 30, un camin cultural realizat preponderant din lemn. Toamna, centrul comunei era imbracat intr-o nuanta aramie datorita unor plute care vegheau marete aproape de vechea biserica. Tinerii puteau desfasura actvitati sportive pe un teren cu gazon natural bogat si verde pana la caderea zapezii.
  Chiar daca drumul comunal nu era asfaltat, in fiecare duminica centrul comunei era plina de cetateni care se adunau pentru a discuta si pentru a participa la hora saptamanala.
  Nimic, cu exceptia bisericii, nu se mai pastreaza in ziua de azi multumita managementului defectuos al autoritatilor locale.
  Astfel, plutele au fost taiate, terenul sportiv a fost parazitat de dughene metalice ruginite (considerate baruri) si latrinele aferente ce au fost sapate direct in acest teren. Locul gazonului verde si bogat a fost luat de ciment si asa-zisa sala sportiva (folosita in loc de WC – nefiind finalizata) care face parte din proiectul distructiv al Ministerului Dezvoltarii. Caminul cultural a fost placat si vopsit intr-un portocaliu infect iar scoala veche a fost demolata fiind construita o cladire cu asa-zisa destinatie “after school”. Nimeni din comuna nu intelege utilitatea acestei unitati after school in conditiile in care este cunoscut faptul ca toti cetatenii comunei sunt preocupati de educatia copiilor lor si nu au nevoie de serviciile extrascolare.
  Drumul comunal a fost astfaltat doar ca sa fie distrus in urma cu doi ani cand s-a realizat asa-zisa pietruire a ulitelor cu ajutorul unor autocamioane de mare tonaj. Discutand cu un lucrator pe boldozer am aflat ca acesta efectua lucrari in teren fara ca firma pentru care lucra sa fi participat la vreo licitatie.
  Dar… pentru ca traim in Romania nici-o autoritate nu s-a sesizat pentru dezastrul produs in aceasta comuna, nici-un edil nu a fost intrebat cum a reusit in doua mandate sa-si sporeasca averea considerabil, nimeni nu s-a intrebat cum s-au facut aceste lucrari de pietruire care nu au rezistat decat un sezon avand drept consecinta colaterala si distrugerea asfaltului.
  Suntem fericiti ca putem plati impozite, multumim autoritatilor statului ca ne sfideaza si ca manifesta dezinteres fata de masinatiunile care au loc in Primaria Barbuletu (afacere de familie).
  Ce trebuie sa facem oare pentru a fi respectati ca cetateni ai acestei comune si ai acestui stat, cand se va sfarsi infectia asta care ne paralizeaza viata si ne determina sa alegem alte tari unde sa fim sclavi cel putin respectati.
  Imaginile vorbesc de la sine …..

 7. altu espana spune:

  la caragiale o sa vada el cum e sa fi cu sula in coaste .a fost un bulangiu si o sa fie pana ajung mascatii atunci isi schimba preferintele sexuale::))))))) si saraculele doamne din primarie ce o sa faca ??:))))

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: