Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

IDEE DE AFACERE: Producţie de suc natural de mere. VEZI AICI ce profit obţii

Preocuparea multor români pentru consumul de alimente sănătoase a încurajat producătorii de sucuri naturale să îşi dezvolte afacerile şi să spere la ocuparea a 10% din piaţa băuturilor răcoritoare

Pe o piaţă a băuturilor răcoritoare de aproximativ trei miliarde de euro, sucurile naturale reuşesc vânzări de 10% din total. În România se consumă circa 3,3 miliarde litri de băuturi răcoritoare, din care cantitatea de sucuri naturale produsă anual a depăşit 300 milioane litri. Pe acest segment de piaţă, alături de procesatori mai mari, gen Timbark sau European Drinks, încearcă să-şi facă loc şi micii producători. În prezent, sunt înregistraţi la Ministerul Agriculturii, cu unităţi în funcţiune, 93 de agenţi economici procesatori de sucuri de fructe şi legume.

Numărul acestora este în creştere, mai ales după ce sucul de mere a devenit noua oportunitate a pomicultorilor. Astfel, după ce au constatat că românii nu se înghesuie când vine vorba de cumpărat mere, cinci producători din Timiş au decis să se asocieze şi să cumpere o instalaţie de făcut suc natural, pentru a-şi valorifica producţia. „Pentru că nu aveam unde să ne vindem merele, am decis să achiziţionăm o instalaţie de făcut suc natural. Aceasta, după ce încercasem să vindem merele unui alt producător, care avea o fabrică de sucuri naturale.

I-am dat 100 tone de mere pentru industrializare şi n-am mai primit banii nici în ziua de azi. Aşa că am decis să ne facem propria noastră făbricuţă. Am plecat în Germania, am dat 36.000 euro şi ne-am întors cu o instalaţie nou-nouţă“, povesteşte Gheorghe Benea, reprezentantul Kronstadt Fructe Timiş.

Chiar dacă cea mai mare parte a fructelor obţinute de pe cele 106 hectare de livezi este valorificată direct, pomicultorii din Timiş sunt încântaţi de noua afacere cu sucuri. Ei au luat o decizie inspirată când au înfiinţat o firmă, au cumpărat instalaţia şi au deschis afacerea cu sucuri. Acum, realizează o producţie anuală de 40 tone de suc natural, din ce în ce mai căutat pe piaţa internă. Dacă până acum sucul era vândut doar în zonă, adică în judeţele Timiş şi Arad, viitorul se anunţă şi mai bun, pentru că firma a reuşit să încheie un contract cu un hipermarket cu acoperire naţională.

Investiţie amortizată într-un an

Pentru că piaţa sucurilor naturale este în creştere, procesatorii încearcă ­să-şi extindă capacitatea de producţie. „Mă gândesc să accesez nişte fonduri europene pentru a-mi mări capacitatea şi pentru a produce suc şi din alte fructe decât mere. Deja am introdus şi perele alături de mere, dar vrem mai mult. Pentru că afacerea merge tot mai bine“, a spus Andras Jeno, patronul Biofruct Hunedoara. El povesteşte că a decis să intre în această afacere după ce a terminat facultatea şi a petrecut o perioadă în Elveţia, unde a văzut cum se produce suc natural.

„Am început în 2005, în urma unei perioade de practică în Elveţia, şi am decis să investesc 100.000 euro şi să cumpăr o instalaţie nouă din Austria. Am pornit cu 50 tone pe an şi am ajuns la aproape 800 tone. Fac doar suc de mere şi doar în perioada recoltei, adică între lunile august şi noiembrie, în restul anului instalaţia rămânând neutilizată“, ne-a povestit Andras Jeno. El cumpără merele de la pomicultori din Argeş şi Sibiu şi vinde sucul prin supermarketuri şi magazine naturiste, la cinci sau zece litri, cu un preţ de cinci-șase lei pe litru.

La rândul lor, pomicultorii din Timiş au în vedere adaptarea instalaţiei pentru a putea produce şi suc de vişine sau caise. „Sperăm să ne dezvoltăm. Acum, producem doar patru tone de suc pe zi. Merele folosite sunt din producţie proprie, dar pentru că deja am început să cultivăm şi pere, de anul viitor vom încerca să producem şi suc de pere. Oricum, în livezile noastre mai avem şi alte fructe, de la piersici, la cireşe şi căpşune. Pentru a face suc şi din sâmburoase, mai trebuie un adaptor la instalaţia existentă pentru a scoate sâmburii, şi atunci vom putea produce şi suc de cireşe, vişine, caise şi piersici“, arată Gheorghe Benea.

Viitorul se arată încurajator pentru procesatorii de fructe. Andras Jeno spune că „este foarte mulţumit, pentru că afacerea creşte de la un an la altul“.

Rezultatele se anunţă bune şi pentru Kronstadt Fructe Timiş. „Am început să producem suc de mere în octombrie 2010. Deja am amortizat investiţia făcută în instalaţia luată cu bani proprii. Anul trecut am vândut întreaga cantitate de suc obţinută, iar anul acesta am comercializat deja 25 tone“, a mai spus Benea.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: