Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Inca odata BRAVO ! dom primar Preda: PERSPECTIVĂ Trasee pentru montain bike şi ATV-uri la Râul Alb

Administraţia locală a reuşit să acceseze 170.000 de euro, fonduri europene nerambursabile prin care speră să dezvolte turismul în zonă. Nu au apă la robinet, folosesc încă WC-ul din fundul grădinii, dar vor avea turişti la poartă! Oamenii din Râul Alb aşteaptă cât mai mulţi, sperând ca autorităţile să se aplece mai atent asupra condiţiilor de trai.

Râul Alb, comună reînfiinţată în anul 2004, risipită printre dealurile din nord-vestul judeţului, numără sub 2.000 de locuitori. Oameni de condiţie medie, crescători de animale şi pomicultori. Tinerii, nedescurcându-se în zonă, au plecat la muncă în străinătate, în comună rămânând bătrânii. Chiar şi în aceste condiţii, edilul localităţii, Cătălin Preda, a accesat proiecte europene, având ca scop dezvoltarea unei infrastructuri pentru petrecerea timpului liber.

Comuna va avea în mai puţin de o lună o bază sportivă modernă, cu teren artificial, vestiare şi duşuri. De asemenea, este în stadiul de licitaţie investiţia care vizează construirea unui centru de informare turistică şi marcarea, pe dealurile din zonă, a unor traseee pentru montain bike şi ATV-uri.

„În centru, chiar lângă Primărie, vom construi o clădire care va adăposti un centru de informare turistică. De asemenea, vom edita şi un ghid turistic. Se vor face şi marcaje până pe Leaota”, afirmă primarul de la Râul Alb.

„De la turism pleacă dezvoltarea comunei…”

Optimist, nu glumă, edilul Cătălin Preda, în condiţiile în care se nasc cel mult 10 copii pe an, iar mortalitatea s-a fixat undeva la 30-35 de decese! Reţeaua de apă potabilă este aproape gata, dar sătenii trebuie să mai aştepte până va ajunge la robinet. Comuna este legată, investiţional, de vecinii de la Bărbuleţu, care nici măcar nu au demarat procedura de licitaţie. De canalizare, nici nu poate fi vorba în următorii 4-5 ani.

Localnicii privesc cu ochi buni iniţiativa de a realiza în inima comunei Râul Alb un centru de informare turistică şi să se marcheze trasee turistice spre Leaota. Sătui să aibă drumuri proaste, oamenii se gândesc că, de la acest proiect, vor porni şi investiţiile în infrastructura rutieră, că doar nu vor fi lăsaţi turiştii să se afunde până la genunchi prin noroaie sau să-şi rupă maşinile prin gropane.

„Cred că e o treabă bună. Deschide zona. Dacă apar chestii d’astea cu turismul, de aici pleacă şi dezvoltarea comunei. Acu’ să vedem când o fi gata ce o ieşi”, spune Viorel Torcică, locuitor al Râului Alb.

Deocamdată, posibilităţile de cazare sunt ceva mai îndepărtate de sat. În vârful dealului spre Runcu, există patru pensiuni, plus încă una la Gura Bărbuleţului. Primarul Cătălin Preda susţine că şi cetăţenii din Râul Alb s-au interesat cu privire la procedura ce trebuie urmată pentru edificarea unor locuri de cazare cu fonduri europene nerambursabile, dar momentan s-au lovit de lipsa banilor pentru acoperirea cofinanţării.

Sursa si articol complet :

PERSPECTIVĂ Trasee pentru montain bike şi ATV-uri la Râul Alb

Comentarii

Comentarii

One Response to Inca odata BRAVO ! dom primar Preda: PERSPECTIVĂ Trasee pentru montain bike şi ATV-uri la Râul Alb

  1. gabriel spune:

    Ai uitat sa spui de puzderia de Bucuresteni care si-au cumparat case pe toata valea raului alb si care
    vor sa faca turism

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: