Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Iuliana Ilie de la Pietrari cântă doine de la 3 ani

Are 16 ani, dar vârsta nu este un impediment în a cânta melodii de dor şi jale, despre viaţă.

Iuliana Ilie este o fată modestă, dar cu un talent aparte. De mică, a fost atrasă de muzica populară pe care o cântă cu plăcere de ani de zile. „Cânt de când eram mică. Am înregistrări pe casete de la vârsta de trei ani”, spune cu mândrie tânăra interpretă. Calităţile vocale le-a moştenit de la tatăl ei, cel care o ascultă şi o corectează când cântă prin casă. „Când eram mică învăţam cântece de la televizor sau de la educatoarea mea. De aproape un an mă îndrumă profesoara Viorica Mihalache şi vin de trei ori pe săptămână la ore de canto la Târgovişte. Dar când repet acasă, tata mă ascultă. El are voce şi când cânt mă ascultă şi îmi spune unde greşesc”, povesteşte Iuliana.

A primit un premiu de excelenţă pentru interpretare
Mare parte din repertoriul ei este format din doine şi balade, cele mai multe învăţate de la bătrânele de la ea din comună. „Se spune că doinele şi baladele nu se cântă de cei tineri, dar mie îmi plac pentru sunt despre viaţa de zi cu zi a omului”, explică fata. Şi o face bine, fiind apreciată la concursurile interşcolare sau la spectacolele la care a participat. „Acum trei săptămâni am obţinut premiul de excelenţă la faza judeţeană a unui concurs interşcolar. Este foarte important pentru mine. Cu grupul Şcoala Micilor Vedete, din care fac parte de aproape un an, am fost în mai multe judeţe din ţară. Am participat la emisiuni televizate la posturile naţionale. Am avut ocazia să merg chiar şi peste hotare, în Bulgaria, dar nu mi-am permis. Părinţii mă sprijină financiar în ceea ce fac, dar n-au putut atunci să mă ajute”, spune cu regret Iuliana Ilie.

Îţi doreşte vocea Mariei Ciobanu şi părul Mariei Dragomiroiu
Mai cântă şi din melodiile Ilenei Sărăroiu, cu care i s-a spus că se aseamănă la voce. „Am foarte multe cântece de la Ileana Sărăroiu, cu care mi s-a spus că semăn la voce. Dar mie îmi place mai mult Maria Ciobanu. Are o voce superbă, pe care nu aş putea s-o imit”, spune cu admiraţie adolescenta. Iar dintre interpretele de muzică populară ale momentului, o îndrăgeşte pe Maria Dragomiroiu. „Mi-ar plăcea s-o cunosc. Cântă foarte frumos şi o admir pentru părul ei”, mărturiseşte Iuliana, care nu numai că este îndrăgostită de muzica populară, dar este pasionată şi de costumele populare. „Am 12 costume populare, pe care le-am primit sau le-am cumpărat. Sunt din zona mea sau din alte zone ale ţării. Unele au fost mari, dar le-am modificat pentru mărimea mea. Cel pe care îl port este de la Rucăr. Îl am de la o bătrână. Pentru mine, costumele populare sunt foarte frumoase şi au o valoare foarte mare. Pe timpuri se purtau. Deşi nu sunt incomode, acum sunt alte vremuri şi lumea preferă altceva. Dar rămân foarte frumoase”, crede Iuliana.

Vrea să predea muzică
Iuliana îşi dedică o mare parte a timpului muzicii, dar nu ignoră şcoala. Este elevă premiantă, în clasa a opta, la şcoala din Pietrari, comuna unde locuieşte, la 50 de kilometri de Târgovişte. Nu vrea să renunţe la şcoală şi chiar se gândeşte să devină profesoară. „Învăţ bine, am numai note de 9 şi de 10. Materiile care îmi plac mai mult sunt limba şi literatura româna şi limba engleză. Vreau să dau la Liceul de Arte «Bălaşa Doamna» din Târgovişte, la specializarea canto popular, ca să pot ajuge o interpretă mai bună. Dar ca meserie, aş vrea să devin profesoară de muzică”, spune tânăra. Cât priveşte viitorul apropiat, cel mai important este examenul de admitere în liceu. „Mă pregătesc pentru examenul de sfârşit de clasa a VIII-a. Fac meditaţii la română şi la muzică, pentru proba de la liceu. Am emoţii, deşi toată lumea spune că nu va fi greu pentru că învăţ. Vreau să fac şi cursuri de pian în vacanţa de vară. Mi-a recomandat profesoara mea de canto, pentru că la liceu se cere un instrument”, explică Iuliana. Între şcoală şi orele de canto nu prea îi rămâne timp, dar reuşeşte să-şi facă un program din care să nu lipsească recreerea. „Reuşesc să mă împart între şcoală şi muzică. La început mi-a fost greu, pentru că nu ştiam ce să fac mai întâi, dar acum e uşor. M-am obişnuit. Îmi rămâne şi timp liber, în care mă distrez cu prietenii sau stau la calculator. Nu-mi place să mă laud cu ceea ce am, sunt un om ca toţi oamenii”, se descrie Iuliana.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai emoţii când urci pe scenă?
„Am terminat de mult cu emoţiile. Pentru prima dată, am urcat pe scenă în clasa a şasea, la un concurs între şcoli. De atunci m-am învăţat cu emoţiile. Nici în faţa camerelor nu mai am trac.”

Ce muzică asculţi?
„Ascult muzică de toate genurile. Cel mai mult muzică populară, dar îmi place şi rock-ul. De exemplu, formaţia Trooper, care, deşi e din Târgovişte, nu am văzut-o niciodată în concert.”

Ce-i place
„Cel mai mult îmi place să cânt. Dar n-o să dau cartea la o parte. Îmi place să învăţ. În timpul liber, îmi place să mă distrez alături de prietenii mei, de la şcoală sau din Târgovişte.”

Ce nu-i place
„Nu-mi plac cei care sunt invidioşi pe talentul meu. Nu-mi plac profesorii exagerat de exigenţi, care încearcă să ne oblige să facem ca ei. Nu-mi place sucul cu acid.”

Profil:
Născută: 20 iulie 1995, Târgovişte
Domiciliu: Pietrari
Studii: Clasa a VIII-a, Şcoala cu clasele I-VIII Pietrari

sursa : http://www.adevarul.ro/locale/
 

Comentarii

Comentarii

2 Responses to Iuliana Ilie de la Pietrari cântă doine de la 3 ani

 1. petre spune:

  Daca este nascuta in”95 varsta este de 16 anii.Ati intinerit-o cu doi,dar pentru noi pare a fi o avansata sau mai bine spus o adevarata cantareata cu voce de aur.Esti un adevarat geniu al cantecului popular,de aceea iti urez mult succes cu impliniri si realizari maxime, ITI DORESC VOCEA MARIEI CIOBANU,SI PARUL ASA CUM TI-L DORESTI TU!

 2. redactia RaulAlb.net spune:

  Multumim

  Am corectat.

  Cu stima,

  redactia

  http://www.RauALb.net

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: