Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Jurnal de Dîmbovita : De 3 ani, pomicultorii fluieră a pagubă

Din anul 2012, pomicultorii dâmbovițeni sunt loviți sistematic de capriciile naturii ❚ Seceta, înghețul sau grindina au făcut prăpăd în livezi și au distrus totul fie la înflorire, fie la rod ❚ Potrivit directorului Camerei Agricole Dâmbovița, din păcate, și anul acesta „pomicultorii trebuie să strângă cureaua și să găsească soluții”, pentru că 2015 nu are semne bune pentru acest sector agricol

livada-meri-465x390 mar

VIOLETA STANCIU


De aproximativ trei ani, pomicultorii din județul Dâmbovița se confruntă cu probleme majore generate de lipsa producției. Astfel, nici 2015 nu pare să iasă din „tiparul” anilor precedenți, când oamenii, după un an de muncă asiduă în propriile livezi, se vor alege, cel mai probabil, cu „praful de pe tobă”.

 

Condiții meteo de coșmar

Ca de fiecare dată, condițiile meteorologice au fost cele care au compromis eforturile pomicultorilor, atât din punct de vedere fizic, cât și material.

„Din păcate, este al treilea an în care sunt probleme în pomicultură. Sunt parcele în bazinul Voinești unde pomii au fost plini de flori, dar nu au legat, iar florile au picat. Această cădere a florilor nu ne-o putem explica foarte clar. Ne-am tot uitat pe ultimii ani și chiar nu știu exact cauza. S-ar părea că am avut temperaturi scăzute. A nu se înțelege temperaturi cu minus, sub pragul înghețului. Au fost temperaturi scăzute noaptea și destul de cald ziua și nu s-a făcut polenizarea. Stăteam de vorbă cu un agricultor care-mi spunea că dimineața când ieșeau albinele era cald, iar peste zi temperatura scădea și găsea foarte multe albine moarte până să ajungă la stup, din cauza temperaturilor. Din păcate și de data aceasta pomicultorii trebuie să strângă cureaua și să găsească soluții. Suntem și defavorizați din punctul acesta de vedere. Dacă la cultura mare sau la alte culturi poți să renunți și să întorci brazda, aici nu prea ai ce face”, a explicat Ion Oprea, directorul Camerei Agricole Dâmbovița și președintele Asociației Pomicultorilor Dâmbovița.

mai mult la :  http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–de-3-ani-pomicultorii-fluiera-a-paguba,30556.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: