Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

La mulţi ani, Bărbuleţu!

Comuna Bărbuleţu marchează 540 de ani de la prima atestare documentară ❚ Se împlinesc 150 de ani de la împroprietărirea celor 100 de râureni şi formarea reală a aşezării Râu Alb, dar şi 140 de ani de la naşterea, tot la Râu Alb, a omului de cultură Ion Ciorănescu

Cea mai autentică monografie a comunei Bărbuleţu, realizată de profesor-muzeograf Cleopatra Ionescu (sub egida Muzeului Judeţean Dâmboviţa – Târgovişte, 1982), ne aminteşte faptul că în 2014 se împlinesc 540 de ani de la prima atestare documentară a acestei frumoase aşezări submontane, dominată de vârful Cetăţuia.
Cităm: „Pentru moşia Bărbuleţu prima menţiune documentară este cuprinsă în hrisovul din anul 1574, prin care voievodul Alexandru Mircea întăreşte lui Neagoe şi feciorilor săi moşia cumpărată de la Danciu al lui Zlate, în schimbul sumei de 2.300 aspri”.
Conform altor monografii, chiar soţia domnitorului Mihai Viteazul, doamna Stanca, era originară din Bărbuleţu. Nu ştiu de ce, când ne raportăm la asemenea afirmaţii ne cam tremură… pixul (!) şi-i lăsăm pe alţii să se lăfăie în istoria noastră! Vezi… golgoaza Ţepeş-Bran!… sau minciuna englezească care (am folosit intenţionat cacofonia!) păcăleşte şi azi milioane de turişti.

Noi, dâmboviţeni, prea cuminţi cu istoria, nu am ştiut să facem bani (meritaţi!) de pe urma lui Vlad Ţepeş. Târgoviştea era singurul oraş din lume car merita să facă legende tip Dracula! Din respect pentru istorie, nu a făcut, şi acum suportăm; cătune, sate şi orăşele luând cireaşa de pe tortul Târgoviştei! (Bran, spre exemplu!).

Deci, de ce ne-ar fi teamă să spunem că doamna Stanca, soţia marelui Voievod Mihai, a fost originară din Bărbuleţu? Mâine, poimâine, vor veni unii din Cucuieţii din Deal şi vor spune că i-au găsit osemintele pe acolo!… Aşadar, comuna Bărbuleţu împlineşte 540 de ani de la prima atestare documentară. La mulţi ani, Bărbuleţu!

 

sursa :

Enache Oncescu

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: