Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Jurnal de Dâmbovita : Până la sfârşitul anului, Dâmboviţa va deconta 700 miliarde lei vechi lei pe OG 28

Tutuianu “Vestea bună ar fi că s-au început lucrările şi la primăriile din Buciumeni şi Bărbuleţu”

Este cea mai mare sumă primită de judeţ în ultimii 25 de ani şi, dacă până în urmă cu puţin timp, primarii „adormiseră” în front, odată cu alarma conducerii CJD, s-au pus pe treabă, iar decontările pe OG 28 au săltat de la 30 de milioane lei la aproape 63 milioane ❚ Tot conducerea CJD a anunţat şi că judeţul mai are la dispoziţie alocări bugetare de aproximativ 62 milioane de euro, pentru a finaliza proiecte până în anul 2018, cu speranţa însă ca schimbările politice să nu încurce aceste „socoteli”

Muştruluiala” aplicată în repetate rânduri primarilor de preşedintele forului administrativ judeţean a dat în sfârşit roade! Şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) a anunţat zilele trecute că, dacă acum o lună şi jumătate situaţia decontărilor pe Ordonanţa 28/2013 era la un nivel catastrofal, edilii nemobilizându-se deloc să cheltuiască banii veniţi pe filieră guvernamentală cu mari sacrificii şi intervenţii, acum situaţia s-a schimbat radical, ceea ce înseamnă că edilii aveau nevoie doar de un impuls ca să reacţioneze şi să se pună serios pe treabă.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, până la momentul actual nivelul decontărilor pe Ordonanţa 28 a ajuns la peste 627 miliarde lei vechi, aceasta fiind de altfel şi cea mai mare decontare a judeţului Dâmboviţa din ultimii 25 de ani. Banii veniţi din resurse guvernamentale s-au cheltuit şi continuă să se cheltuiască pe proiecte care vizează drumuri, apă, canal, instituţii de învăţământ, sedii de primării şi unităţi sanitare. Preşedintele CJD dă asigurări că până la sfârşitul anului nivelul decontărilor pe Ordonanţa 28 vor ajunge la suma rotundă de 700 miliarde lei vechi.

„Legat de Ordonanţa 28 pe 2013, dacă în urmă cu o lună şi jumătate aveam decontate circa 30 milioane lei, astăzi vă anunţ că am decontat 62.755.931,74 lei, deci peste 627 miliarde lei vechi. Pentru comparaţie, în anul 2011 judeţul Dâmboviţa a avut 11 milioane lei, în 2012 a avut 13 milioane lei, în 2013 a avut 14 milioane lei, în 2014 a avut 60 milioane lei, iar anul acesta iată că am ajuns la aproape 63 de milioane şi vă asigur că mai decontăm până la 70 milioane lei. Practic, este cea mai mare alocare guvernamentală de resurse pentru judeţ în ultimii 25 de ani. Pe ce se duc banii?! Avem 103 obiective de investiţii în lucru, însemnând drumuri, apă, canal, sedii de primării, grădiniţe, şcoli, dispensare. Anul acesta vom mai finaliza modernizarea la Grădiniţa Nr. 2 din Bezdead, Grădiniţa din Dâmbovicioara, vom finaliza podeţe şi canalizare pârâu Căcioasa la Bucşani, construirea grădiniţei de la Căpşuna – Cobia, modernizarea drumurilor locale la Cobia şi vom finaliza şi decontările pentru Primăria de la Comişani, dar şi lucrările pe drumurile locale de la Corneşti şi o parte din lucrările pe drumurile comunale din Ciocăneşti. Vestea bună ar fi că s-au început lucrările şi la primăriile din Buciumeni şi Bărbuleţu, nu avem încă niciun fel de lucrare executată la Liceul Tehnologic Udrea Băleanu din Băleni, din cauza modului în care administraţia locală înţelege Legea achiziţiilor publice”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Şeful CJD a mai anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Dâmboviţa are la dispoziţie alocări bugetare de aproximativ 62 milioane de euro pentru a finaliza proiecte antamate deja până în anul 2018. Adrian Ţuţuianu speră doar ca schimbările politice să nu dea lucrurile peste cap şi să creeze probleme în derularea proiectelor de dezvoltare.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–dambovita-va-deconta-700-miliarde-lei-vechi-lei-pe-og-28,33979.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: