Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Pietrari – 80 de familii sunt rupte de restul comunei Blestemul noroiului în satul După Deal


Drumul este o mocirlă infernală şi, zilnic, aproape 30 de copii merg pe jos peste 4 kilometri, la şcoală sau la grădiniţă ❚ Îşi iau două rânduri de pantaloni şi se încalţă cu cizme de cauciuc ❚ După un drum de coşmar, părinţii şi copiii se opresc la o localnică unde îşi leapădă încălţările şi pantalonii plini de noroi şi „se gătesc de şcoală” ❚ Autorităţile nu au momentan nici o soluţie, iar localnicii au speranţă doar la Dumnezeu, să le dea vreme blândă, fără ploi sau ninsori

Lipsa banilor lasă sate întregi fără drumuri, apă sau lumină. Este şi cazul satului După Deal din comuna Pietrari. Aici 80 de familii sunt rupte de restul comunei, iar aproape 30 de elevi au de mers zilnic pe jos peste 4 kilometri, prin noroaie, ca să poată ajunge la şcoală. De fiecare dată pleacă la ei cu schimburi, pentru a nu se murdări. Îşi iau două rânduri de pantaloni şi se încalţă cu cizme de cauciuc pentru a nu ajunge murdari la cursuri. După un drum de coşmar către şcoală, părinţii şi copiii se opresc la o localnică unde îşi leapădă încălţările şi pantalonii plini de noroi şi „se gătesc de şcoală”.

 

 „Ăsta este sat uitat de Dumnezeu!”

Satul După Deal aparţine de comuna Pietrari, însă copiii se duc la şcoală în comuna învecinată, Bărbuleţu, pentru că această instituţie este mult mai aproape. Pentru ei zilele acestea au fost de coşmar. Abia se urcă vara, când este uscat, iar acum cei mici nu au mai fost la grădiniţă din cauza ploilor. Localnicii sunt revoltaţi, lipsa unui drum asfaltat care să facă legătura între sat şi comunele vecine e un chin, mai ales pe timpul iernii, pentru aprovizionare sau pentru micuţii care merg la şcoală.

„E foarte greu! La noi aici e vai de lume! N-a fost niciodată bine şi nici n-o să fie, pentru că nu-şi dă nimeni interesul. Au venit şi au băgat câteva pietre, atât. Mai mult au zis că nu se poate, nu au bani. Dar prin alte părţi s-a putut.”

„Când moare cineva, ori îl aduci pe preot cu căruţa, ori duci mortul la preot. Aici nu vine nimeni, nici ambulanţa. Şi pe noroaiele astea o iau copiii pe jos sau cu căruţa, când au noroc. Eu am doi copii. Dimineaţă pleacă soţia cu unul, seara mă duc eu după celălalt.”

„În ce hal trăim noi cu copiii aici… E ceva de strigat la cer. Pentru copiii noştri nu s-a făcut nimic. La Pietrari le-au făcut parcuri, iar la noi o bătaie de joc! Să vină să vadă cum ducem un «dop» de copil, târâş după noi, şi la vale, şi la deal. Au băgat doar câteva remorci de piatră. Autorităţile ne-au spus că nici gând să se facă acest drum! Cine să vină de la primărie aici, la noi?! Sunt zone unde se împotmoleşte şi căruţa. Copiii însă sunt cei mai năpăstuiţi, pentru că în fiecare zi au de mers prin noroaie şi hârtoape un traseu lung, pe care îl străbat cu greutate într-o oră.

 „Mergem numai pe jos şi e noroi mare. Am încălţări de schimb în sacoşă”.

„E greu, eu merg la grădiniţă şi am cizmuliţe. E noroi!”

„Aşa mergem în fiecare dimineaţă la şcoală. Avem pantaloni de schimb şi încălţări. Eu mă duc singur sau cu prietenii mei”.

mai mult

Blestemul noroiului în satul După Deal

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: