Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

Replica în favoarea primarului din Pietrari, Neacșu Gheorghe : CJ Dâmbovița “Primăria Pietrari are conturile blocate încă din luna mai 2016 și nu se poate angaja să întocmească proiecte europene”

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când More »

 

Pietrari: două sate, Valea și Alunișu, scoase din izolare cu bani europeni

După cinci ani de încercări şi de analize, administraţia comunei a reuşit să implementeze un proiect integrat important.

Valoarea proiectului este de 1,4 milioane de euro și, în cadrul acestuia, refacerea în totalitate a 8,5 kilometri de drumuri este aproape de finalizare ❚ Acestea au dispărut pur și simplu sub ape la inundațiile din 2010, izolând familiile din două sate și punând la grea încercare administrația.

14286366742_9e29985984_b

Apele au făcut praf două drumuri și au lăsat în urmă un coșmar în satele Alunișu și Valea

Inundațiile din anul 2010 au făcut ravagii în multe dintre localitățile județului Dâmbovița, lăsând în urmă drumuri avariate, gospodării distruse și oameni izolați. Grav afectate de calamitățile de acum aproape cinci ani au fost și două drumuri din localitatea Pietrari, pentru a căror reabilitare abia astăzi s-au găsit soluții de finanțare.

După ce ani de zile locuitorii din satele Valea și Alunișu s-au luptat cu noroaiele și au fost izolați de satul de centru, în sfârșit aceștia au din nou motive de bucurie, întrucât a rămas doar o chestiune de timp până ce vor fi finalizate lucrările de reparare a drumurilor afectate în 2010 de furia apelor. O bună perioadă de timp s-au tot căutat soluții pentru scoaterea acestor sate din izolare, iar acum edilul localității Pietrari, Cornel Coman, a găsit o „portiță” de finanțare din fonduri europene pentru acest proiect integrat de infrastructură.

Lucrările sunt în plină desfășurare și proiectul se apropie cu pași repezi de finalizare. Pentru reabilitarea celor 8,5 kilometri de drumuri din satele Valea și Alunișu s-au alocat aproape 1,4 milioane de euro, bani europeni.

„Avem proiectul pe Măsura 3.2.2 D, proiectul care a fost finanțat pentru calamitățile produse de inundațiile din 2010. Am avut inundații atunci și am reușit până la urmă să convingem autoritățile să ne finanțeze investițiile pe drumurile acestea, care s-au făcut praf, respectiv drumul din satul Valea și legătura satului Pietrari cu satul Aluniș. Erau izolați oamenii, cel puțin cei din Aluniș nici nu mai puteau să iasă de acolo. A fost dezastru… Drumul din satul Aluniș are 3 kilometri, iar drumul din Valea are o lungime de 5,5 kilometri. S-a lucrat intens la drumul de legătură cu satul Aluniș și acum s-a trecut la drumul de la Valea. Deja lucrurile s-au liniștit. Investiția are o valoare de 1.380.000 euro”, ne-a declarat primarul comunei Pietrari, Cornel Coman.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–pietrari-doua-sate-scoase-din-izolare-cu-bani-europeni,31933.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: