Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Politica comerciala a Voinestenilor nu este, se pare, imbratisata si de vecinii din Pietrari si Rau Alb


Desi a fost un an foarte bun pentru producatorii de mere din bazinul pomicol Voinesti, copiii vor primi, si anul acesta, mere provenite din alte zone. Autoritatile sunt de parere ca principala vina le revine chiar producatorilor.

Politica comerciala a voinestenilor nu este, se pare, imbratisata si de vecinii din Pietrari si Rau Alb. Ei participa la program, din zona fiind colectate fructe de catre firma ce deruleaza, in acest moment, un contract prin negociere fara licitatie. Este vorba de aceasi firma care a distribuit mar, lapte si corn si anul trecut: LidoGarbea, din Prahova. Conform explicatiilor oferite de Marin Antonescu, vicepresedintele CJD, contractul a fost negociat pentru ca licitatia a fostcontestata, cauza fiind pe rolul instantei. Cum copii nu puteau fi lasati fara fructe, CJD a apelat la aceasta solutie. Introducerea marului in programse datoreaza unei initiative a deputatului de Targoviste, Gheorghe Albu. "Domnul deputat Albu, precum si noi toti, a facut un lobby sus-tinut, pentru ca suntem direct interesati sa sprijinim producatorii locali. Doar ca acestia trebuie,la un moment dat, sa se ajute si singuri", a declarat Marin Antonescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Nici un producator voinesteande mere nu a participat la licitatia de stabilire a furnizorului de fructe pentru programul european de incurajare a consumului de mere. Oamenii spun ca nu au avut date referitoare la organizarea licitatiei, asa ca acum stau si se uita a paguba in beciurile care gem de mere. Piata interna ofera posibilitati extrem de limitate de valorificare a fructelor proaspete. Producatorii voinesteni nu au acces pe piata marilor lanturi de magazine, iar mare parte din productia lor devine materie prima pentru tuica. O parte de vina o poarta si producatorii. In zona nu exista statii de calibrare si sortare, sau depozite speciale, iar de o eventuala colaborare a mai multor localnici pentru achizitionareaunor asemenea utilaje nici nu poate fi vorba.

Autoritatile judetene spun ca voinestenii, desi raman cu merele in lazi, nici nu sunt interesatisa vanda in conditiile stabilite de program. Prefera sa comercializeze, in prima faza, merele de dimensiuni mici, iar cele mai frumoase sa le tina pentru sarbatori, cand fructelem sunt la mare cautare, iar pretul este mai ridicat.

….TONE DE MERE SE STRICA IN BECIURI

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: