Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram „La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de „Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

„Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

Replica în favoarea primarului din Pietrari, Neacșu Gheorghe : CJ Dâmbovița „Primăria Pietrari are conturile blocate încă din luna mai 2016 și nu se poate angaja să întocmească proiecte europene”

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când More »

Marius Dumitrache de la Riposta pe Net : Minunați-vă! El este primarul din Dâmbovița care n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect

Îl cheamă Gheorghe Neacșu, este primarul comunei Pietrari și n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect pentru dezvoltarea comunității locale, pe care să-l depună pentru finanțare la sediul Ministerului More »

Jenant ! Răureni adusi la protest de catre PSD Rău Alb. Să sutina un guvern de borfași care îi va saraci și mai mult. Dacă asta ar mai fi posibil cumva

„PSD Rau Alb, Dambovita, sustine programul de guvernare, sustine dreptatea, sustine dreptul romanului! Sustinem VOTUL ROMANILOR.” sursa foto : Costinel Rizea a adăugat 24 de fotografii noi.     Similare More »

 

PORTRET: Napoleon Dobra din Pietrari, şoferul cinstit de francezi pentru numele său

A colindat cu ansamblurile folclorice din judeţ toată Europa, fiind solicitat în permanenţă mai ales pentru puterea de a rezista la volan zile în şir.

Când îşi aduce aminte de copilărie, îl cuprinde nostalgia. A fost o perioadă liniştită a vieţii sale. De mic a vrut să se facă şofer. A fost visul său. Şi a devenit realitate. Peste 30 de ani, Napoleon Dobra a condus autobuze de călători. Se mândreşte cu faptul că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier major, iar oamenii l-a apreciat pentru calităţile sale.

Şoferul din Pietrari, pentru performanţele sale în ale mânuirii volanului, a fost un răsfăţat al presei din anii ’90. Periodic, apăreau articole în care era lăudat profesionalismul său, dar mai ales rezistenţa. Artiştii îşi aduc aminte cu emoţie momentul când Napoleon Dobra s-a întrecut pe sine, şofând neîntrerupt de la Târgovişte până sub Turnul Eiffel din Paris.

Ansamblul Mioriţa, condus de maestrul Oprea Păun, trebuia să ajungă la un festival internaţional de folclor. Plecaseră în întârziere. Dacă nu ajungeau la timp, nu mai puteau susţine reprezentaţia pe scenă. „Într-o zi şi două nopţi, i-am dus pe artişti dincolo de Paris. Nu am avut şofer de schimb. Am condus fără pauză. Ca să nu aţipesc, veneau dansatorii şi mă ţineau de vorbă cu schimbul. Când am ajuns la festival, băieţii au coborât direct îmbrăcaţi din autocar şi au urcat pe scenă. Au luat atunci locul întâi”, spune Napoleon Dobra.

Întrebări şi răspunsuri:

Aveţi cu siguranţă amintiri frumoase din toate călătoriile întreprinse. Care este cea mai aproape de sufletul dumneavoastră?
Mi-a plăcut Parisul. Cred că este un oraş de vis. M-a emoţionat plimbarea cu vaporaşul pe Senna. Într-o astfel de călătorie, ghidul ne prezenta oraşul când, la un moment dat, ne-a arătat un palat superb şi ne-a spus că este palatul lui Napoleon. Profesorul Lucian Grigorescu i-a replicat franţuzoaicei că avem şi noi un Napoleon şi m-a arătat pe mine. S-au mirat cu toţii. Nu credeau că mă cheamă aşa. M-au pus să le arăt paşaportul, ca să se convingă. Au rămas muţi când au văzut că totul este adevărat. Mi-au dat atunci 200 de franci, un bax de bere şi altul de suc, drept recunoştinţă că mă cheamă Napoleon.

Acum, cu ce vă ocupaţi?
Lucrez în gospodărie. Am o livadă. Muncesc la o moară. Soţia mea este factor poştal. O mai ajut atunci când are multă corespondenţă.

Ce îi place:
Îmi place atmosfera prietenească. Îmi plac oamenii care ştiu să comunice. Îmi plac persoanele care se ţin de cuvânt, care sunt corecte, cele care nu-ţi creează probleme. Îmi place să călătoresc. Am fost cu băiatul meu, care este şofer pe Tir, în Norvegia, în Suedia. Doar acolo nu ajunsesem.

Ce nu îi place:
Nu îmi plac oamenii necinstiţi. Nu-i sufăr pe mincinoşi. Nu îmi plac puturoşii, cei care pierd timpul de pomană.

Profil:
Născut: 5 mai 1946, Bărbuleţu
Studii: opt clase
Familie: căsătorit, trei copii

sursa si articol complet la : PORTRET: Napoleon Dobra, şoferul cinstit de francezi pentru numele său

Comentarii

Comentarii

One Response to PORTRET: Napoleon Dobra din Pietrari, şoferul cinstit de francezi pentru numele său

  1. cornel spune:

    „LA MULTI ANI „CU SANATATE MAXIMA PENTRU D-UL NAPOLEON,CEL CARE A FOST CEL MAI BUN SOFER DE AUTOBUZ.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: