Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Prezentarea comunităţii: Pietrari

Comuna Pietrari s-a înfiinţat în baza Legii 542/2004 şi este formată din 5 sate: Pietrari (reşedinţă de comună), Aluniş, Şipot, După Deal, Valea. Satul a fost din anul 1968 până în anul 2005 parte componentă a comunei Bărbuleţu.Din punct de vedere geomorfologic, comuna Pietrari se încadrează în plină zonă a subcarpaţilor interni, apărând ca o interferenţă carpato-pericarpatică. Conform principalelor accidente tectonice, relieful se prezintă ca nişte valuri uriaşe orientate E-V a căror înălţime scade de la N la S.

În desfăşurarea diferitelor procese şi fenomene climatice influenţate de fluxul radiaţiei solare şi circulaţia generală a atmosferei, un rol important îi revine şi suprafeţei subiacente active.Circulaţia generală a atmosferei, şi în cazul bazinului Dâmboviţei, constitue principala cauză a variaţiilor neperiodice ale vremii, imprimând climei, în acelaşi timp, un caracter dinamic. Se simte acţiunea celor patru sisteme barice, care se manifestă prin două arii anticiclonale şi două arii ciclonale. Deci în România se simte influenţa anticiclonilor Azoric şi Siberian, precum şi aria ciclonilor islandez şi mediteraneean.

Suprafaţa subadiacentă activă se impune, de asemenea, ca un important factor climatogen. Dispunerea diferitelor tipuri de relief atrage după sine numeroase schimbări, în raport de altitudine, a o serie de elemente climatice.Ceaţa – acest fenomen meteorologic se dezvoltă în bazinul Dâmboviţei mai ales la începutul primăverii şi sfârşitul toamnei.Roua – se produce de regulă la nivelul vegetaţiei ierboase, în primele ore ale dimineţii de vară.

Acest fenomen se produce pe un interval de 100- 120 zile pe an.Bruma – poate să apară atât toamna, cât şi primăvara. Deşi intervalul cu prezenţă a brumei este aproape acelaşi, regimul anual al zilelor cu acest fenomen atmosferic indică un număr ridicat în zona subcarpatică – 58,9 zile la Voineşti, faţă de cea de la câmpie – 31 de zile.

Vegetaţia factor de stabilitateFormaţiunile vegetale şi în special pădurea are rolul de a modera acţiunea agenţilor exogeni, a căror energie o folosesc cu o intensitete mai mică, dar în mod continuu în transformarea substratului.Pădurea reprezintă de asemenea şi un habitat pentru plante şi animale.P

rincipalele surse de poluare a pădurii le reprezintă despăduririle şi poluanţii.În România se practică sistemul de tăieri rase pe suprafeţe vaste, iar altă problemă o constitue folosirea necontrolată a substratul de igienizare şi protecţie a pădurii împotriva dăunătorilor.Pădurile afectate de poluare, fără măsuri adecvate de preîntâmpinare a cestora sunt supuse inevitabil uscării. La nivelul României anului 1989, 6% din totalul pădurilor erau afectate de uscare. Principalele specii afectate sunt stejarul, bradul, salcâmul, plopul indigen, salcie.


Cu ce ne mândrim

Comuna se mândreşte cu aşezarea sa în apropierea municipiului reşedinţă de judeţ, drumul judeţean ce străbate comuna fiind în totalitate asfaltat. Toate locuinţele sunt racordate la reţeaua de electricitate. Majoritatea satelor se află în continuarea sau în apropierea satului reşedinţă de judeţ. Comuna beneficiază de un dispensar medical în satul Pietrari, 2 farmacii, biblioteci comunale şi şcolare, 3 instituţii ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cadre didactice calificate, un liceu cu profil agricol situat la doar 10 km, un cămin cultural, primăria Pietrari şi Şcoala Generală având în dotare calculatoare multiplicatoare, telefon, fax, internet.

Există reţea de alimentare cu apă potabilă, serviciu de colectare al gunoiului menajer. Localitatea dispune de serviciile unui medic veterinar şi a unui technician veterinar, linie telefonică digitală, acces la două reţele de telefonie mobilă – Orange şi Vodafone, reţea de televiziune prin cablu, terenuri agricole cu întinderi medii şi mari, majoritatea în proprietate privată, moară de cereale, efective sporite de animale, suprafeţe mari cu vegetaţie forestieră, peisajul comunei fiind atrăgător cu potenţial turistic ridicat.Târg anual de Sf. Petru, tradiţii şi obiceiuri de Paşte, Crăciun şi alte sărbători sunt un alt motiv de mândrie al aşezării.


Listă sate aparţinătoare

sat Pietrari

1213 locuitori

sat Alunis

157 locuitori

sat Sipot

378 locuitori

sat Dupa Deal

63 locuitori

sat Valea

255 locuitori

Valea

255 locuitori

După Deal

63 locuitori

Şipot

378 locuitori

Aluniş

157 locuitori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: