Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Primarul Marian Alexe despre sarbatoarea Bunavestirii si targul de Blagovestenie de la Barbuletu (arhiva martie 2008)Are loc anual la Barbuletu bîlciul de Blagovestenie. Ziua are ca semnificatie instalarea primaverii…

Ca semnificaţie religioasă, Buna Vestire este ziua în care Fecioara Maria a primit înştiinţare prin Arhanghelul Gavriil că, peste nouă luni, îl va naşte pe Iisus. Dacă în Ziua cucului e timp frumos, aşa cum mai e cunoscută în popor ziua de Blagoveştenie, va urma un an bun; dacă până la amiază plouă şi apoi va fi frumos, are să fie toamna lungă, dar de va fi ploaie şi soare amestecat, anul nu va fi unul bunul. Datina spune că anul nu va fi bun până la capăt decât dacă ziua întreagă va fi frumoasă şi însorită. Dacă ziua va fi într-adevăr frumoasă, atunci holdele vor fi roditoare şi vor fi fructe. Dacă cucul va înceta să cânte înainte de Sânziene (24 iunie), e semn că vara va fi caldă în prima parte şi secetoasă în a doua parte. Cum va fi vremea de Blagoveştenie, aşa va fi şi în ziua de Paşte. Dacă se ridică ceaţa înainte de a ieşi soarele, primăvara va fi timpurie. Ciobanii se suie în această zi pe stogul de fân şi ameninţă iarna cu toporul, încercând să o gonească, pentru că iarba este deja înverzită, iar ei trebuie să-şi pască acum turmele. 
 În cursul zilei nu se doarme, pentru că cel care ar face asta va fi somnoros tot anul, regulă pe care unii primari au încălcat-o ieri la sedinţa pe care au avut-o cu şefii de la judeţ. De asemenea, nu se strâng ouăle de la găini şi nici măcar nu se pune mâna pe ouă. În intervalul dintre Blagoveştenie şi Duminica Paştelui, oamenii sunt cel mai expuşi la friguri. Cine le evită în această perioadă va fi păzit tot anul. Pe câmp se ară, dar nu se seamănă, pentru că altfel păsările vor mânca boabele din spic. Obiceiurile sunt multe, dar tot mai puţine sunt respectate, mai ales la oraş, acolo unde unde contează mai mult un peşte fript şi un vin bun într-o astfel de zi, decât rugile pe care le înalţă pe dealuri cei care muncesc pământul şi speră la roade îmbelşugate în toamnă. Pentru ei astfel de sărbători fac ordine în cele 365 de zile ale anului în timp ce, pentru orăşeni, lucrurile acestea contează din ce în ce mai puţin.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: