Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

“Râu Alb a rămas în urma localităţilor din jur, lumea îşi dorea o schimbare”

Bucurii… împărtăşite prin scrisori deschise. La poalele Leaotei, trecerea primarului Cătălin Preda la PSD este salutată de consăteni

vasile-neagu-si-eminescu

Într-o scrisoare anexată stemei comunei Râu Alb, un cetăţean cu spiritul dreptăţii şi al realităţii în suflet îşi exprimă bucuria că „primarul frumoasei comune de la poalele Leaotei, Râu Alb, Cătălin Preda”, a făcut un pas important spre stânga eşichierului politic, un pas dorit şi de către cetăţenii pe care-i reprezintă: „a trecut de la PDL la PSD”. Semnatarul scrisorii, Vasile Neagu, „jurnalist amator la Gazeta de Râu Alb”, cum se autodefineşte, comentează gestul edilului şi apreciază că „un primar simte dorinţa oamenilor, chiar dacă nimeni nu-i spune în faţă şi pentru că a fost ales să-i reprezinte, el trebuie să se conformeze.

art_140114_vasile-neaguUn gospodar adevărat, dintr-o zonă defavorizată, nu mai are astăzi dreptul de a folosi jumătăţi de măsură; timpul presează şi lumea nu mai are răbdare. Râu Alb a rămas în urma multor comune pe care altădată le privea de sus (nu vorbim aici de altitudine, ci de… atitudine!)”, ne scrie Vasile Neagu.

Acesta continuă relatarea cu un scurt comentariu legat de împrejurările ce au determinat această decizie, amintind de legea ce „permite acest lucru”, dar şi de contextul european în care este proiectată stânga politică, citând aici Franţa. „Decizia primăriei din Râu Alb mă bucură”, scrie Vasile Neagu, adăugând că ea „vine şi legal, dar mai ales… moral”, subliniind totodată că în viziunea sa „această decizie va duce şi la îndeplinirea celei mai mari dorinţe a tuturor râurenilor, asfaltarea drumului judeţean Râu Alb – Runcu”, o porţiune de 6 kilometri de care „depinde ieşirea în lume a unei localităţi de o frumuseţe aparte sau rămânerea ei în Evul Mediu!”.

Semnatarul scrisorii continuă cu o evocare istorică a ceea ce a însemnat şi înseamnă pentru cetăţeni drumul judeţean redenumit astăzi Transcarpatica şi îşi exprimă speranţa că realizarea sa este posibilă prin implicarea autorităţilor judeţene.

„Deci, totul depinde de judeţul Dâmboviţa, de domnul Ţuţuianu. (n.n. – preşedintele Consiliului Judeţean) Tocmai de aceea cred că este posibil. ªi acesta a fost unul dintre motivele pentru care primarul Cătălin Preda a optat pentru trecerea la PSD. (…) Cum spuneam, Râu Alb a rămas în urma localităţilor din jur. A avut promisiuni portocalii cu… grămada. Mare lucru nu s-a făcut aici. Cum lumea îşi dorea o schimbare, primarul a acceptat; chiar îşi dorea acest lucru. Pauperizarea nu mai putea continua. (…) Salutăm această decizie şi să sperăm că sub Leaota, în nordul judeţului nostru, de acum încolo altfel vor fi văzute lucrurile (dinspre judeţ)”, încheie scrisoarea Vasile Neagu.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–rau-alb-a-ramas-in-urma-localitatilor-din-jur-lumea-isi-dorea-o-schimbare,25913.html

Comentarii

Comentarii

2 Responses to “Râu Alb a rămas în urma localităţilor din jur, lumea îşi dorea o schimbare”

  1. ps spune:

    Comunele ar trebui sa fie la fel de dezvoltate indiferent daca primarul este de dreapta sau stanga.Primarul nu este mai bun daca-si arunca sacii politici in caruta puterii,devenid astfel pesedist ,sau penelist in cazul in care liberalii vor apuca haturile puterii.A fost un primar pedelist cand la carma judetului se afla un pedelist,de ce nu a reusit sa alinieze comuna la standardele normale?primarul de Pietrari era si este liberal(era cat pe ce sa-si mute si el catrafusele in PMP),iar la sefia consiliului judetean a fost Popescu,un pedelist,de ce el a putut face ceva pentru comuna atat timp cat ei faceau parte din partide diferite?Deci,chestia este alta,poti fi si de dreapta,stanga sau centru, ca tot acelasi primar….ramai.Aici mai este vorba si de OM,ca persoana,de BUN GOSPODAR zic.Crede d-alui c-o sa vina Tutuinu sa-i gospodareasca comuna?scopul dl-ui Ttuianu ,chiar a avut un plan de indeplinit,a fost sa racoleze cati mai multi primari pentru a da imagine buna partidului si a creste in ochii sefului PSD.In rest….ii apa de ploaie legat de promisiuni cum ca s-ar implica in dezvoltarea comunelor ,acolo unde primari si-au dat camasa de pedelisti pe cea de…pesedist.

  2. ps spune:

    Acum sa-i vad pe primarii traseisti cum si cat de gospodari sunt.Observ ca deja ,in bugetul pe anul viitor, este stipulat faptul ca toate primariile vor primi bani in egala masura fara a fi nevoie ca alesii locali sa mearga cu miloaga pe la consiliile judetene.Deci nu cred ca mutarea lor de la un partid la altul ii va avantaja ,economic vorbind,cu ceva.Un primar bun gospodar este ,si daca-i pesedist,penelist pedelist sau de alta coloratura politica pentru ca-i vorba despre aptitudinile omului ,nu ale partidului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: