Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram „La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de „Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

„Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

Replica în favoarea primarului din Pietrari, Neacșu Gheorghe : CJ Dâmbovița „Primăria Pietrari are conturile blocate încă din luna mai 2016 și nu se poate angaja să întocmească proiecte europene”

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când More »

Marius Dumitrache de la Riposta pe Net : Minunați-vă! El este primarul din Dâmbovița care n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect

Îl cheamă Gheorghe Neacșu, este primarul comunei Pietrari și n-a fost în stare să întocmească măcar un singur proiect pentru dezvoltarea comunității locale, pe care să-l depună pentru finanțare la sediul Ministerului More »

Jenant ! Răureni adusi la protest de catre PSD Rău Alb. Să sutina un guvern de borfași care îi va saraci și mai mult. Dacă asta ar mai fi posibil cumva

„PSD Rau Alb, Dambovita, sustine programul de guvernare, sustine dreptatea, sustine dreptul romanului! Sustinem VOTUL ROMANILOR.” sursa foto : Costinel Rizea a adăugat 24 de fotografii noi.     Similare More »

 

Satele fara apa, cosmarul pompierilor din Dambovita. Reamintim, desi sintem in secolul 21 nici unul din satele din valea Râului Alb nu au apa curenta. Rusine primarilor dar si locuitorilor !


Lipsa surselor de apă curentă din unele localități ale județului reprezintă o mare problemă pentru echipajele de intervenție ale pompierilor. Deși ne aflăm în mileniul III, încă mai există localități din mediul rural care nu au surse curente de apă. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Basarab I” Dâmbovița, col. Mirel Pietreanu, recunoaște că sunt probleme în câteva zone ale județului, care nu dispun de surse de apă curentă, fapt care îngreunează intervenția pompierilor în cazul producerii unui eveniment de proporții. Totuși, inspectorul șef al ISU Dâmbovița speră ca în anii următori, prin programul de alimentare cu apă a satelor, această problemă să fie rezolvată.

 

„Poate nici județul nu este pregătit în totalitate pentru a accepta numai mașini de capacitate mică pentru că nu toate localitățile au surse de apă. Nu peste tot avem, și ca urmare, ne trebuie și cele cu capacități mai mari, care la momentul ăsta vin după celelalte și asigură bunul mers al activității. Putem să spunem că și această activitate de alimentare cu apă curentă în ultimii 2 ani este într-un proces foarte mare de dezvoltare. Mai sunt și localități care nu au surse de apă, dar sperăm că în perioada următoare, când și tehnica va fi schimbată, va apărea peste tot sursa de apă, adică să venim la hidranți să ne racordăm și să rezolvăm problema”, a concluzionat șeful ISU „Basarab I” Dâmbovița.

…. http://jurnaldedambovita.artpress.ro/

Comentarii

Comentarii

2 Responses to Satele fara apa, cosmarul pompierilor din Dambovita. Reamintim, desi sintem in secolul 21 nici unul din satele din valea Râului Alb nu au apa curenta. Rusine primarilor dar si locuitorilor !

 1. crina spune:

  de ce rusine primarilor dar si locuitorilor?care este vina lor?
  ca edilii nu au primit bani de la guvern pentru terminarea lucrarilor la alimentarea cu apa potabila?nefericit a fost si cazul familiei milea din raul alb care,saptamana trecuta,sambata noaptea un incendiu a distrus toata agoniseala de…o viata…pana au venit pompieii a fost deajuns ca focul sa mistuie tot…si apoi daca incerca mai cu tarie sa faca posibila ajungerea masinii la locul incendiului..asta este..e gheata,nu urca masina,a inghetat apa pe furtun…pacat ca focul a distrus tot si fac apel pe aceasta cale la toti care pot sa dea o mana de ajutor acestei familii…nu au salvat nimic…nici macar o pereche de incaltaminte sau haine s.a.

 2. redactia RaulAlb.net spune:

  Buna ziua d-na Crina,

  Multumim pentru mesaj.

  Sint localitati in Romania cu mult mai sarace si defavorizate decat cele din valea Râului Alb.
  Si totusi au apa curenta si canalizare.

  Noi chiar consideram zona noastra, ca fiind una foarte bogata cu un potential enorm. dar noi nu avem canalizare pina acum in 2011. Inexplicabil.

  Lenea, delasarea, neinteres… de ce ?

  Incercam sa ambitionam atat locuitorii nostri dar si primarii locali sa considere apa curenta principalul proiect al comunelor din care fac parte pentru acest an.

  Va rugam sa ne transmiteti mai multe detalii despre incendiul si nenorocirea familiei Milea de la Râu Alb.
  eventual va putem suna pentru un scurt interviu.

  redactia
  RaulAlbNET@Yahoo.com

  PS. puteti citi ca exemplu si :
  La Barbuletu numai vorbe si iar vorbe si promisiuni: Start la reteaua de apa si canalizare (arhiva 2010)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: