Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Scoala cu clasele I-VIII Barbuletu


Localitatea Bărbuleţu
este situată în nord-vestul judeţului, la o distanţă de aproximativ 39 km. de municipiul Târgovişte, în bazinul Râu Alb, având un relief ce se caracterizează printr-o denivelare puternică, aceasta făcând trecerea de la ultimele culmi ale Bucegilor şi Leaotei, la o serie de dealuri şi livezi cu pomi, situate la 800-900 m altitudine, cu temperaturi blânde şi aer de o prospeţime deosebită.

Dispensarul Se întinde pe o suprafaţă de 2466 ha , în raza sa teritorială fiind cuprinse satele: Bărbuleţu, Gura Bărbuleţului şi Cetăţuia. Aici se găsesc 1059 de gospodării locuite de 2462 de locuitori. Legătura cu Târgoviştea se face prin drumul judeţean Râu-Alb -Voineşti şi drumul naţional Târgovişte-Câmpulung. Atestarea documentară a Bărbuleţului datează din anul 1574, dar este evident că această localitate a existat dinainte ca unitate administrativă. Mari proprietari în Bărbuleţu au fost: Negoslava , soţia lui Barbu Craiovescu, Dobrotă din Pietrari, Tatu şi Pârvu din lazuri. Dar proprietăţile cele mai mari le-au avut boierii Creţuleşti, ctitorii bisericii de aici, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Aceasta a fost construită de Radu Creţulescu, logofăt (1662-1680) şi reparată de polcovnicul Panait şi de Constantin Creţulescu, mare ban (1819). Pe teritoriul comunei sunt monumente de artă şi istorie precum biserica de la Bărbuleţu crucile vechi din secolul XVIII, ruinele unor case existente la 1871, o aşezare dacică la Cetăţuia, ruinele unor case existente la 1871, o aşezare dacică la Cetăţuia, ruinele schitului de la Gura Bărbuleţului din punctul Dealul Călugărului, ş.a.

Învăţământul în această localitate îşi are începuturile la sfârşitul secolului al XVIII-lea pe lângă biserica sătească, unde preotul era ştiutor de carte. Din documente reiese că învăţământul organizat începe la 10 septembrie 1839, când a funcţionat ca învăţător Ion Neculăescu în „Casa sfatului”. Se constată o evoluţie treptată a procesului de instrucţie şi educaţie în special după „Legea asupra instrucţiunii publice din decembrie 1864”, când se introduce învăţământul de patru ani obligatoriu şi gratuit şi învăţământul secundar de 7 ani, astfel că în anul 1905 în Bărbuleţu exista un local de şcoală cu două săli de clasă. Greutăţile inerente se manifestă în procesul de învăţământ în timpul celui de-al doilea război mondial, care sunt înlăturate cu mari sacrificii de ordin material şi spiritual. Sfârşitul războiului a dus la o explozie de informaţii şi noi descoperiri în ştiinţă şi tehnică care a avut un efect pozitiv în dezvoltarea învăţământului. Aplicarea fidelă însă a modelului sovietic, prin Legea învăţământului din 1848, care îşi propunea înlocuirea vechiului liceu de tranziţie cu şcoala de zece ani şi îndepărtarea cărturarilor de mare valoare, a dus la stagnarea şi regresul învăţământului. În acest context au fost îndepărtaţi învăţătorii cu pregătire adecvată: Bănescu Aurel, Bănescu Nicolae, Andreescu Spiridon, Melniciuc Ion şi Traian Izbăşescu, care au fost înlocuiţi cu cadre fără pregătire. După distrugerea vechii structuri a vieţii spirituale româneşti, mulţi intelectuali au format o nouă generaţie, care a impulsionat dezvoltarea învăţământului. Şcoala a fost treptat încadrată cu educatoare, învăţători şi profesori calificaţi şi un număr mare din absolvenţii şcolii Bărbuleţu au terminat studii superioare. În această perioadă învăţământul a realizat acumulări cantitative în construcţii şi dotare. Astfel în anul şcolar 1970-1971 s-a dat în folosinţă actualul local de şcoală, în timpul domnului director Gavrilă Gheorghe. Revoluţia din decembrie 1989 a înlăturat structurile puterii comuniste şi deschide un nou drum dătător de speranţă poporului nostru. Prin aplicarea principiului competenţei şi înlăturarea activităţilor extraşcolare inutile, s-au pus bazele unui învăţământ de calitate. Acest lucru reiese din situaţia şcolară din anul şcolar 1992-1993, când din totalul de 210 elevi înscrişi au promovat numai 201 de elevi, 9 rămânând repetenţi, fiind corigenţi la 3-4 obiecte. De pe aceste plaiuri mioritice s-au ridicat savanţii de renume mondial din familia Ciorănescu, scriitorul învăţător Iosif Dumitrescu-Pietrari, scriitorul Virgil Necula, poetul Cornel C. Tudosescu, eroul locotenent colonel Eremia Popescu, cavaler al ordinului Mihai Viteazul, editorul Mihai I.Vlad, campionul mondial la lupte greco-romane Ion Cernea.

sursa : http://scoli.didactic.ro/_coala_general_b_rbule_u_b_rbule_u

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: