Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Scoala din Pietrari pe Facebook: Actiune de ecologizare la Pietrari


sursa :  Scoala Pietrari

Comuna Pietrari este situata in NV judetului Dambovita la aproximativ 32 km de municipiul Targoviste. Numele satului vine de la carierele de piatra si de la ocupatia locuitorilor de prelucratori ai acestei resurse naturale. Acestia ciopleau rasnite, pietre de moara si cruci.

Prima atestare documentara a mosiei Pietrari se afla in hrisovul din 25 ianuarie 1542 prin care domnitorul Radu Paisie intareste jupanului Dragul mosia Pietrari “sa fie lui ocina si ohaba”, iar in 1642 este atestat pentru prima data satul Pietrari.

In 1968 localitatea Pietrari a devenit partea componenta a comunei Barbuletu, insa incepand cu anul 2005 si-a redobandit statutul de localitate de sine statatoare.  In baza Legii 542/2004 se infiinteaza comuna Pietrari formata din 5 sate: Piatrari, Alunis, Sipot, Dupa Deal si Valea.

In privinta invatamantului, documentele atesta ca prima scoala a fost infiintata aici in anul 1840, functionand cu 2 posturi de invatatori la 267 de copii de varsta scolara. Este de presupus insa, ca si inainte de aceasta data functionau pe langa biserici, scoli avand ca dascali personalul ecleziastic, la care insa nu avea acces decat un numar restrains de copii. Dupa anul 1840, scoala din Pietrari si-a desfasurat activitatea in conditii vitrege , datorate saraciei.

In anul 1879 Grigore Banescu doneaza scolii Pietrari un pogon de pamant specificand ca acesta “”este trebuincios  pentru construirea unei scoli primare, rurale cu patru clase ce s-a hotarat a se infiinta de Casa Judetului in comuna Pietrari. Scoala se va contrui din caramida si piatra si va fi acoperita cu sita.””

Reforma invatamantului din anul 1948 a deschis accesul copiilor la un sistem educational mai potrivit vremurilor. In perioada imediat urmatoare, scoala Pietrari functiona cu un numar de 7 clase, iar in 1956 a fost infiintata si Scoala Elementara de 4 ani din satul Dupa Deal.

Actualmente scoala functioneaza intr-o cladire temporara, deoarece in luna decembrie a anului 2011 a inceput constructia unei cladiri no ice va fi finalizata in septembrie 2012.

Scoala Pietrari dispune de un laborator de informatica, conexiune la internet si un fond de carte comnun cu biblioteca locala.

prof. Deparateanu Ana-Maria

 

sursa :

Scoala Pietrari – Dambovita

Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste… (Confucius)

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: