Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

SCRISOARE DE MÂNÂ LACRIMI PE COZONAC !

Să nu uităm trecutul!

Şi eu am fost comunist. Păstrez şi astăzi carnetul acela de membru al P.C.R., pentru a nu uita trecutul. Au fost 45 de ani pe care nu avem voe să-i decupăm din viaşanoastră. Ne-o înjumătăţim! Nu e bine. Aşa a fost. Ar însemna să ne judecăm pe noi înşine. Cui a aparţinut comunismul? Noi, nu am avut nici o contribuţie? Problema e că nu toţi am ştiut să ne comportăm civilizat, într-un regim totalitar. Eram copil la şcoală, la Râu Alb, şi nu puteam să merg la ÎNVIERE pentru că, spre mizul nopţii, înainte de a primii LUMINA SFÂNTĂ, INTRA ÎN BISERICĂ un tâmpit de profesor (care nici măcar nu era comunist, regimul îl folosea doar pentru prostia lui…! şi nici ortodox nu era!), care nota elevii prezenţi la slujbă, iar luni, la şcoală, le găsea nod în papură şi îi articula cu note de 3 şi 4!
Deşi, majoritatea cadrelor didactice erau oameni care ştiau să se "descurce" prin acel labirint al comunismului, existau şi "cadre didactice" -ghilimelele nu sunt întâmplătoare- care nu aveau nici o relaţie cu şcoala, cu învăţământul. Din păcate unul dintre aceştia, încă mai trăieşte! păcat!!!… pe lumea celaltă o să plătească mult, cu vârf şi îndesat!
Tatăl meu era subofiţer de miliţie şi nu avea voie să intre în biserică. Cu toate restricţiile, cu riscul unor zile de arest, în ziua de PAŞTE venea acasă, la Râu, intra în biserică, lua sfânta anafură şi acel neuitat pahar cu vin şi mergea la morminte, unde ciocnea un ou roşu. Nu-l interesa ce repercusiuni vor urma.
Nu am scris aceste rânduri pentru a judeca fostul regim, nu. Am vrut să spun doar că au existat şi tâmpiţi care şi-au bătut joc de jertfa lui HRISTOS, de DUMNEZEU.
Pe acest pământ, au fost iertaţi, oamenii uită. DUMNEZEU…. nu!

HRISTOS A ÎNVIAT !
VASILE NEAGU

sursa :Enache Oncescu

Comentarii

Comentarii

One Response to SCRISOARE DE MÂNÂ LACRIMI PE COZONAC !

  1. ps spune:

    Eu nu am fost comunist,nici macar utc-st,insa sincer vorbind mi-ar fi placut sa fiu si sa pastrez acel carnet asa cum si d-stra procedati.Pot spune ca in acele timpuri,copil – elev de generala si apoi de alte scoli fiind,nu am avut nenorocul sa fiu urmarit de un asemenea speciment de profesor.Mergeam la sf.Biserica chiar in fiecare duminica,iar de sf.Sarbatori de Paste si Craciun nu lipseam.Este adevarat ca in acele timpuri mai mult se “fura” credinta si aveai acea frica ca vei fi pedepsit in cazul in care esti descoperit c-ai participat la slujbe.Tin minte ca “tovarasii “invatatori,nu toti cei drept,mergeau la slujba de Inviere si niciodata nu am auzit c-au fost mustruluiti de mai marii inspectori scolari comunisti,ba mai mult,unii isi permiteau a merge si la denie,iar in timpul orelor de clasa povesteam cum ardeam,intetionat,parul colegelor care nu purtau batic si umblau cu el …ravasit,iar din acest motiv eram chiar luati de urechi de catre invatator pentru ca altadata sa nu mai comitem astfel de…glume periculoase.Deci,pentru mine si banuiesc ca pentru multi,Noaptea de Inviere reprezinta momentul cel mai frumos,linistit si plin de bucurie.

    Tuturor sarbatoritilor de astazi ,Duminca Floriilor,

    La Multi Ani!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: