Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Semnal de alarmă: Râu Alb suferă de lipsa apei

Vasile Neagu cere ajutor de la autorităţi, în numele locuitorilor din 4 aşezări

Seceta de anul acesta, fără precedent în ultimii zeci de ani, l-au făcut pe dâmboviţeanul Vasile Neagu, din Râu Alb, să se adreseze redacţiei în numele locuitorilor chinuiţi de problema apei ❚ Pârâul a secat de tot în această vară, lăsând fără sursă de apă nu numai Râu Alb, ci şi alte trei aşezări ❚ Lucrările de regularizare şi construirea unor baraje de colectarea apei au început în forţă în ultimul an al comunismului şi au încremenit odată cu revoluţia, peste ani dorinţa localnicilor fiind aceeaşi: să aibă apă!

Seceta de anul acesta, după aprecierile specialiştilor fără precedent în ultimii 50 de ani, i-a prilejuit lui Vasile Neagu, din localitatea Râu Alb, să se adreseze redacţiei “Jurnal de Dâmboviţa” şi să precizeze faptul că apa curgătoare cu acest nume a secat în “totalitate, lăsând fără sursă de apă mai multe localităţi, precum Râu Alb, Gura Bărbuleţu, Pietrari şi Manga”.

Lucrările hidrotehnice, aşa cum au demonstrat-o practic atât inundaţiile, cât şi secetele, au fost total ineficiente sau inexistente în administraţia aflată sub conducerea PDL aproape 8 ani, fapt consemnat de opoziţie şi mass media. Interesantă în scrisoarea remisă redacţiei este informaţia că însuşi autorul acesteia, Vasile Neagu, s-a adresat chiar înainte de Revoluţia din decembrie 1989 autorităţilor centrale comuniste, tot printr-o scrisoare (către C.C. al PCR, în anul 1988), “în care relatam faptul că localităţile de pe valea pârâului Râu Alb suferă din cauza lipsei de apă pe timpul verii”.

Reacţia autorităţilor de atunci a fost promptă şi “au hotărât regularizarea acestui bazin şi construirea unor baraje pentru colectarea apei în perioadele cu precipitaţii abundente. Chiar în acel an, în toamnă, au început măsurătorile, proiectarea lucrărilor în funcţie de zone, teren, rezistenţă etc. marcarea şi stabilirea firmei şi termenului de execuţie. Ştiu că lucrarea a fost încredinţată Întreprinderii «Hidrotehnica» Buzău, timp de execuţie 1 an. S-a lucrat mai întâi la vâlcelele care alimentau Râu Alb cu îndiguiri, cascade pentru reducerea vitezei apei, devieri de curs pentru a evita pericolul producerii unor alunecări de teren. Şi alte lucrări de consolidare. Tot anul 1989 s-a lucrat la acest proiect”.

O diferenţă ca de la cer la pământ, faţă de amatorismul şi tărăgăneala de azi a unor astfel de lucrări, prin care se vânează numai banul public, nu calitatea şi eficienţa. Vasile Neagu precizează că finalizarea proiectului ar fi ferit localităţile amintite de inundaţii, surplusul de apă ar fi rămas în baraje.

De asemenea, “Râu Alb nu ar mai fi secat niciodată şi nici nu ar mai fi distrus case, terenuri şi copaci. Apa potabilă din fântâni nu este suficientă pentru consumul zilnic, şi nici cea din bazinele de captare a izvoarelor de la reţelele existente de la cişmele. Sunt zone aflate între 400 şi 800 metri altitudine, cu alunecări de teren, cu pânza freatică mult sub nivelul posibilităţilor actuale de captare”.

De asemenea, realizarea proiectului, în prezent, ar fi păstrat debitul de apă pentru Bucureşti, deoarece Râu Alb este cel mai mare afluent al Dâmboviţei. Este o scrisoare care exprimă o stare de fapt, iar lucrările urgente sunt solicitate de toţi locuitorii de pe valea superioară a Dâmboviţei. Din cauza secetei s-a ajuns până acolo ca unii oameni să pună “lacăt la fântână (…) nici măcar fântâna nu este în curtea ta, ci pe marginea drumului. În loc să agăţi o cană de ghizdul puţului, să bea omul însetat o gură de apă rece, tu îi pui lacăt fântânii?”.

Există şansa pentru locuitorii acestor localităţi ca noua conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa să analizeze gravitatea şi urgenţa acestei stări de lucruri şi să ia măsurile în consecinţă.

 

Sursa :

Semnal de alarmă: Râu Alb suferă de lipsa apei

Comentarii

Comentarii

3 Responses to Semnal de alarmă: Râu Alb suferă de lipsa apei

 1. Aceas problema si in Gura-Barbuletu, am rugat comducere Primariei sa intervina urget prin saparea unor fantani de mari adacimi au plans ca nu au teren.2 famili sau oferit ca da terenul pentru construire fantini printrecare si familia mea, dar primarul Marian Alexe nu vrea sa ia nici o masura.nu cred ca nu sunt BANI .este o situatie speciala.

 2. ps spune:

  Referitor la aceasta situatie,delicata pot spune,unii fac o campanie ….. dus -intors.Nu cred ca dl.Alexe se opune acestui proiect,mai cu seama ca terenul este oferit de unii “ofertanti “.Multi exagereaza,primaria are suficient teren pentru saparea unor fantani,dar problema este alta, de unde bani.De ce nu se face apel la cetateni pentru banii necesari achizitionarii de materiale,iar mana de lucru prin voluntariat.Cred ca este timpul ca si cetatenii sa faca ceva pentru comuna,nu numai comuna pentru ei,si uite asa s-ar scapa de asa zisa……” situatie speciala”.Ar fi indicat ca fantanile sa se construiasca pe domeniul public,nu pe proprietatea cetatenilor,in felul acesta toti ar avea acces nelimitat si nu in functie de debitul de apa deoarece multi cetateni au pus lacat pe portitele care duc catre actualele “fantani particulare”.

 3. Costel spune:

  si eu cred ca sar putea aduna ceva bani si de la noi …
  poate vreo 5,6 milioane ….
  restu s apuna primaria …
  sa puna alexe bani …
  sa faca rost de bani de la cjd dimbovita din alte fonduri …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: