Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Semnal de alarmă tras de primarul liberal al comunei Pietrari, Cornel Coman: Avem un pic de blocaj cu taxa de habitat

Taxa de habitat, la un pas să… măture primăriile dâmbovițene

După zeci de episoade în care a fost criticată, dezbătută şi contestată în instanţele de judecată de primari, asociaţii de proprietari şi cetăţeni, celebra taxă de habitat revine în actualitatea dâmboviţeană. Aşa cum contestatarii acestui bir au prevăzut – şi la vremea respectivă nimeni nu i-a crezut şi nu le-a dat ascultării – cea mai mare parte a primăriilor dâmboviţene riscă astăzi să li se blocheze conturile şi, implicit, activitatea administrativă din cauza datoriilor acumulate la plata taxei de habitat. Semnalul de alarmă a fost tras de primarul liberal al comunei Pietrari, Cornel Coman, care spune că operatorul de servicii a trimis deja somaţii primăriilor care înregistrează datorii la plata taxei de habitat, iar următorii paşi sunt acţiunile în instanţă şi blocarea conturilor administraţiilor locale debitoare. Edilul liberal speră, deşi nu este deloc convins că primarii vor avea sorţi de izbândă, ca în urma unor negocieri cu operatorul, să se găsească o nouă soluţie de plată a datoriilor sau, de ce nu, să se ajungă la un acord de ştergere a acestor restanţe la plata taxei de habitat.

 

Cornel Coman a precizat: „Avem un pic de blocaj cu taxa de habitat. Eu am susţinut întotdeauna ca această taxă să fie colectată de la populaţie, la început, într-o valoare mică şi ea să crească ulterior exponenţial până la implementarea serviciului. Nu s-a îmbrăţişat ideea şi, iată, că după 7-8 luni, s-a ajuns la situaţia pe care eu am prevăzut-o. Majoritatea primăriilor din judeţ or să aibă mari probleme (…) Pe anul trecut, majoritatea primăriilor din judeţ au nişte debite extraordinar de mari. La Pietrari, mi-a venit somaţia şi am restanţe de 550 milioane lei vechi pe anul trecut, dar sunt primării care au şi miliarde. Acum suntem într-un moment foarte dificil pentru că deja s-au înaintat somaţiile, s-au trimis instanţelor şi, în contextul în care nu găsim o modalitate să ştergem cu buretele aceste datorii, blocajul va fi foarte mare. O să ne trezim cu conturile blocate în maxim 6 luni. S-a făcut un comitet de negociere, să discutăm cu operatorul pentru că atunci contractul a fost foarte prost încheiat, numărul de gospodării a fost foarte mare. Nu sunt numai eu în situaţia asta… În câteva zile majoritatea primăriilor nu vor putea să mai funcţioneze pentru că li se blochează conturile”.

sursa si articol complet la:

….Taxa de habitat, la un pas să… – Jurnal de Dambovita

Comentarii

Comentarii

One Response to Semnal de alarmă tras de primarul liberal al comunei Pietrari, Cornel Coman: Avem un pic de blocaj cu taxa de habitat

  1. petre spune:

    dl.primar al minunatei comuni PIETRARI ar trebui in primul rand sa “pupe” mana presedintelui consiliului judetean care i-a oferit o imensa cantitate de banet pentru investitii.Daca nu primea, nimic nu realiza,asa ca ceea ce s-a realizat in aceasta comuna a fost facut pe mana portocaliilor.D-tra ati promis ca nu vor fi probleme cu aceasta taxa de habitat .Noi cei creduli am inteles si” am mers pe mana d-sra”,iar acum suntem siguri ca totul va fi spart in capetele noastre,ale cetateanului de rand.Declarati ca sunteti somat si ca nu sunteti singurul in situatia aceasta.Dl-le primar ,de ce vorbiti in numele d-stra si de ce nui vorbiti in numele institutiei pe care o conduceti,adica in numele cetatenilor pentru ca ei sunt aceea care platesc,TAXE,IMPOZITE….ETC,ETC…..,pentru ca d-stra (PRIMARIA)sa asigurati si salariile a celor aproape 30 de angajati.

    ps.
    sunteti expert in investitii pentru ca banii vin de la guvern!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: