Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Situri arheologice la Raul Alb, Barbuletu si Pietrari catalogate de Ministerul Culturii

Siturile arheologice si monumentele istorice de pe valea Râului Alb sint catalogate de catre Ministerul Culturii si al Patrimoniului National si publicate in Monitorul Oficial din 2010 ( vezi mai jos doumentul oficial)


( fotografiile reprezinta crucea de piatra de la Ghemeleu, comuna Barbuletu, cimitirul vechi de la Pietrari, se vad crucile facute de vechii cioplitori in piatra, faimosi in toata Valahia, precum si doua cruci de piatra de pe raza comunei Pietrari, Fotografiile originale se gasesc in lucrarea "File de Monografie – Pietrari" scrisa de d-na Ana Nedelcu din Pietrari)

Barbuletu:

Monumentul nr. 1182 DB-IV-m-A-17802 Cruce de piatră La intrarea în sat 1669, sat BĂRBULEŢ
Monumentul nr. DB-I-s-B-16966 "Grui, la NV de biserică, pe
platoul cu acelaşi nume

Situl arheologic de la Bărbuleţu, punct "Grui
sat BĂRBULEŢU; comuna BĂRBULEŢU
Monumentul nr.DB-I-m-B-16966.01 "Grui, la NV de biserică, pe
platoul cu acelaşi nume

Aşezare sec. XIV – XVIII, Epoca medievală
sat BĂRBULEŢU; comunaBĂRBULEŢU
Monumentul nr. DB-I-m-B-16966.02 "Grui, la NV de biserică, pe
platoul cu acelaşi nume

Necropolă sec. XIV – XVIII,
Epoca medievală sat DUPĂ DEAL; comuna BĂRBULEŢU, necropolo Epoca bronzului

sat GURA BĂRBULEŢULUI; comuna BĂRBULEŢU
Monumentul nr. DB-I-s-B-17052 "Dealul Călugărului sau "La Haldă, în centrul satului, la confluenţa pâraielor Râul Alb şi Bărbuleţu

Situl arheologic de la Gura Bărbuleţului, punct "Dealul Călugărului"  226 sat GURA BĂRBULEŢULUI; comuna BĂRBULEŢU
Monumentul nr. DB-I-m-B-17052.01 "Dealul Călugărului” sau "La Haldă, în centrul satului, la confluenţa pâraielor Râul Alb şi
Bărbuleţu Ruine schit sec. XVI, Epoca medievală

sat GURA BĂRBULEŢULUI; comuna BĂRBULEŢU
Monumentul nr. DB-I-m-B-17052.02 "Dealul Călugărului sau "La
Haldă, în centrul satului, la confluenţa pâraielor Râul Alb şi
Bărbuleţu Cimitir sec. XVI, Epocamedievală

Pietari:

Monumentul nr. DB-IV-m-A-17839 sat PIETRARI; comuna PIETRARI La răspântia de lângă casa Vlad Gheorghe

Monumentul nr. DB-II-m-B-17615 Biserica "Sf. Ioan", "Sf. Apostoli”, "Sf. Nicolae sat PIETRARI; comuna PIETRARI 1832 – 1841
Cruce de piatră sec. XVlll

sursa : http://www.monumenteistorice.ro/legislatie/LMI/LMI-2010_DB.pdf


Crucea de Piatră de la Ghemeleu, ridicată în anul 1666, asezată la întretăierea drumurilor Fieni – Bărbuletu – Gemenea si Bărbulet – Pucheni, este scrisă în chirilică veche si mărturie a vechimii comunei.

Biserica veche din satul Pietrari , cu hramul Sf. Ioan Botezatorul. a fost zidita din temelie la 29 iulie 1832 si s-a savarsit la 14 iulie 1841 in timpul domiei lui Alexandru Ghica :

Crucea de Piatra de la Sipot, comuna Pietrari.

Vechi pietre de moara de pe teritoriul comunei Pietrari. In cartagrafia Plaiului Dâmbovitei, intocmita in anul 1838, in satul Pietrari erau mentionati un numar de 41 de taietori de piatra.

Comentarii

Comentarii

One Response to Situri arheologice la Raul Alb, Barbuletu si Pietrari catalogate de Ministerul Culturii

 1. Cristina de la Râu Alb spune:

  Buna ziua,

  mai sunt doua monumente istorice chiar in centrul comunei Râu Alb, in fata gradinii de meri a scolii generale.

  Din pacate unul dintre aceste monumente a fost rupt de catre o masina de tonaj mare, raba, care a intors si a izbit acest monument cu multi ani in urma.

  Poate pe aceascta cale dl primar va lua masuri de punere a acestui monument la loc

  Va multumesc.

  Cristina de la Râu Alb

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: