Scandalos! Demisie șoc în PSD! Primarul comunei Voineşti supărat pe Guvernul Dăncilă

Primarul comunei Voineşti și vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Dănuţ Gabriel Sandu, a demisionat din funcţie joi, 20 decembrie. Primarul comunei Voineşti i-a transmis o scrisoare în care îşi anunţă demisia din funcţie preşedintelului More »

Evenimentul Zilei : Adevăruri pe care fostul lider PSD, Ion Stan, urma să le spună. Cine l-a îngropat, de fapt. “Țuțuianu l-a dat în gat, el l-a tradat pe Stan. Țuțuianu l-a îngropat pe Stan”

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost More »

Isarescu: Ce m-a frapat pe mine este ca importam foarte multe mere

“Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din More »

Au iesit ghioceii pe valea Râului Alb

 sursa foto :  Corina Sirbu Similare More »

Focul lui Sumedru la Râu Alb

În credinţa ortodoxă, ajunul Sf. Dumitru este o sărbătoare cu un pronunţat caracter funerar: se fac pomeniri ale morţilor şi se aprind ruguri, aceste obiceiuri având drept scop câştigarea bunăvoinţei strămoşilor pentru More »

Costinel Rizea ” Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu

Costinel Rizea : 18-10-2017. Echipa de fotbal a scolii generale Rau Alb, a intalnit echipa de fotbal a scolii generale Barbuletu, pe care a invins-o cu scorul de 6 – 0! Au More »

Cele mai bune soiuri de mere cultivate în România

În România, sortimentul de măr recomandat este foarte bogat, cuprinzând atât soiuri create în cadrul unităţilor de cercetare din toată ţara, cât şi soiuri introduse din străinătate, care au fost testate şi More »

SPERĂ LA CERTIFICAREA EUROPEANĂ A MERELOR DE VOINEŞTI

Producaătorii de mere de pe Valea Dâmboviţei mai au o speranţă la un viitor mai bun în ceea ce priveşte valorificarea producţiei de mere! După ce Ministerul Agriculturii a anunţat că se More »

Uram “La muti ani si sanatate !” bunicii Măriuța de la Bărbulețu

Mamaia Măriuța, la mulți ani! Petrisor Manescu Similare More »

Du-te Țuţule, du-te ! Minciuna are picioare scurte. Dupa ce a distrus Judeţul Dâmboviţa, Țuţuianu a reusit sa puna pe butuci si Armata

Reglare de conturi în PSD? Țuțuianu a fost dat afară, demisia e o MINCIUNĂ! De vineri se vorbea în Comisia SRI că va fi MAZILIT! Amănunte INCENDIARE! Amănunte incredibile vin dinspre PSD More »

DÂMBOVIȚA Online: Un copil de numai 11 ani a murit electrocutat în comuna dâmbovițeană Pietrari

Tragedie mare în comuna dâmbovițeană Pietrari, unde un copil de numai 11 ani a murit electrocutat. Micuțul s-a dus să aprin un bec la cotețul păsărilor din curte, însă din cauza unei More »

Dezastru la Râu Alb, Dâmbovita

trada Iuda in Raul Alb. Sursa foto : Costinel Rizea ” Imaginile nu sunt numai de pe drumul Iuda, sunt si din alte zone, inclusiv de pe strada mea dar a plouat cu More »

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA BĂRBULEŢU

BĂRBULEŢU. DÂMBOVIŢA.  O ploaie cu grindină de doar 10 minute a distrus grădinile oamenilor din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu! Covorul alb de gheaţă a acoperit gospodăriile localnicilor. Oamenii spun că nu au văzut More »

Florile de măr distruse de zăpada si frigul din aprilie!

sursa foto :Gabriel Iacobescu   Similare More »

Pietrari !

sursa foto : Ana Nedelcu   Similare More »

Culturile de fructe şi cereale, AFECTATE major de “Zăpada mieilor” care a căzut în zonele cu agricultură intensă. Cum vor proceda agricultorii ca să-şi recupereze pierderile

Căderile de zăpadă din ultimele zile au început să afecteze livezile de pomi fructiferi şi chiar unele culturi de cereale, mai ales în zonele unde temperaturile au scăzut sub zero grade, relatează More »

Cornel Coman vs. Alin Manole! “Din cauza căpoșeniei și nepriceperii lui Gheorghe, Primăria are conturile blocate!”

Acuzat de către vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, că din cauza lui Primăria Pietrari are conturile blocate, Cornel Coman, fostul primar al comunei Pietrari, îi răspunde vicepreședintelui PSD. “În primul rând, More »

“Zapada mieilor” la Râu Alb

sursa :  Petruta Emy — la Virf Raul Alb. Similare More »

 

Un nou blog: Invatamantul in Rau Alb

Raurenii au manifestat de timpuriu interes fata de stiinta de carte Cartagrafia din 1810 ne indica preocuparea preotilor stiutori de carte sa-si invete fiii sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca, alaturi de acestia invatau si alti copii. Din 11 ianuarie 1839 dateaza prima consemnare scrisa despre o forma de  invatamant organizat in Rau-Alb.

Evenimentul infiintarii invatamantului public in Rau-Alb este consemnat lapidar pe scoarta de lemn a unui Triod al bisericii. Insemnarea are caracter de catalog sau proces verbal.

“1839, Ghenarie 11, sa se stie de candu am strans copii la scoala la luna lui Ghenar ….
1. Au venit Serban la scoala,
2. Au venit Mares Sinpopa Nicolae la scoala
3. Au venit George sin Pitigoi
4. Au venit Nicolae la scoala sin Stan
5. Au venit Radu V. Gogu”

Faptul ca insemnarea ce a marcat inceputul scolii in Rau-Alb a facuta pe o carte bisericeasca e proba ca localul unde a avut loc a fost tinda bisericii de lemn din Colnic.

In 1841 la Rau Alb invatau carte 14 elevi in casa anvatatorului preot Marin Grosu, originar din sat, retribuit cu 92 de lei pe an. Intre 1857-1864 invatamantul in Rau Alb continua iar din 1866 se remarca activitatea neintrerupta a invatamantului.

Cel mai vechi catalog matricol 1883-1890 se afla in arhiva scolii la numarul 1 in inventar

Localul scolii era “casa neichii popii din Ciobanesti. Mai tarziu scoala a functionat intr-un han al lui Mircea Grosu. In 1913 s-a dat in folosinta Scoala Rau-Alb construita dupa planul tip al Casei Scoalelor.Cladirea a fost construita pe terenul Primariei. Din cauza neglijentei in 1930 scoala a ars, dar au fost salvate documentele. Reconstructia scolii a fost terminata in anul 1935.

In urma reabilitarii din 2006 scoala ofera celor 95 de elevi conditii excelente de studiu. Colectivul de cadre didactice este preocupat in egala masura de desfasurarea activitatilor instructiv-educative prevazute in curriculum-ul national cat si de activitatile extracurriculare.

Invatamantul in Rau Alb

Comentarii

Comentarii

2 Responses to Un nou blog: Invatamantul in Rau Alb

  1. Rodica Ghimpu spune:

    De ieri Scoala Rau Alb are un blog pe care vor fi postate cele mai importante actiuni desfasurate in cadrul institutiei. Speram ca acest demers ne va ajuta in colaborarea noastra cu membrii comunitatii si atragerea acestora in activitatile educativ-culturale desfasurate la nivelul institutiei.

  2. GHIMPU RODICA spune:

    Pe 22 Martie, de Ziua Mondiala a Apei, elevii Scolii Rau Alb au realizat in cadrul unui atelier de lucru o brosura in care au cuprins: legenda Raului Alb si au identificat afluentii din partea superioara a bazinului raului. Brosura va fi distribuita in comunitate dorind sa atragem un semnal de alarma asupra poluarii apelor Raului Alb.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: